Čeští volejbalisté udolali ve Světové lize Jižní Koreu

Čeští volejbalisté uspěli v úvodním domácím duelu Světové ligy v Českých Budějovicích. Jižní Koreu ale svěřenci trebéra Zdeňka Šmejkala zdolali až v dramatické koncovce 3:2 na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté měli s Korejci problémy, ale nakonec se mohli radovat z výhry

Čeští volejbalisté měli s Korejci problémy, ale nakonec se mohli radovat z výhry | Zdroj: ČTK

Česká reprezentace vedla 2:1 na sety a 24:21, jenže nevyužila tři mečboly a zákonitě přišel trest. Houževnatě hrající Korejci zabojovali, srovnali stav setů výhrou 27:26 a vynutili si pátý set.

„Pro nás Evropany možná hrajou zastaralý styl, co se týče rozestavení. Měli jsme s tím více starostí a museli kvůli tomu dělat i o poradu víc. Mohlo to být 3:0 nebo 3:1, ale 3:2 je taky vítězství. Aspoň fanoušci si to museli užít,“ říká blokař Radka Macha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s kapitánem volejbalové reprezentace Alešem Holubcem po výhře nad Jižní Koreou

V dresu českého tmu patřil k nejlepším blokař Veselý a smečař Linz. I díky nim zvládl tiebreak lépe český tým, který nakoenc vyhrál 3:2 na sety. Odveta je na programu v pátek opět v Českých Budějovicích od 16 hodin.

„Tyhle vyhrocené koncovky za stavu 3:2 jsou vždycky výborná pozvánka. Jsem rád za vítězství. Bylo to sice jako na houpačce. Korea podala stabilní výkon a my měli tak trochu výkyvy. Pak jsme vyměnili dva hráče v základní sestavě a než jsme si zvykli, tak to chvíli trvalo, ale výhra je pro nás super,“ vábí do ochozů na odvetu kapitán Aleš Holubec.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Českých Budějovicích:

ČR - Korea 3:2 (-31, 19, 24, -26, 18)
Rozhodčí: Hodon (SR), Simonovič (Srb.). Čas: 143 minut. Diváci: 3100.
Sestava a body ČR: Habr 7, Michálek 16, Veselý 12, Kriško 23, Linz 27, Mach 11, libero Kryštof - Holubec, P. Bartoš. Trenér: Šmejkal

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme