Denní stacionář v Ledči nad Sázavou zůstal téměř bez klientů, kvůli odvolané vedoucí

Osobní spory vzaly klientům denního stacionáře v Ledči důstojné zázemí. Rodiče postižených klientů dali charitě výpověď a společně se scházejí v panelákovém bytě odvolané vedoucí. Stacionář, který staví za 20 milionů nové sídlo, zůstal téměř bez klientů. Spory řeší kraj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledeč nad Sázavou, denní stacionář Petrklíč v Pivovarské ulici

Ledeč nad Sázavou, denní stacionář Petrklíč v Pivovarské ulici | Foto: Hana Mikulincová

Kvůli odvolání dlouholeté vedoucí se 18 z 21 klientů rozloučilo s denním stacionářem v Ledči. Teď se scházejí v jejím panelákovém bytě a společně usilují o registraci na založení vlastního centra služeb.

„Mohla bych mít své zaměstnance, mohla bych žádat veškeré nadace a sponzory přímo na centrum denních služeb. Takhle nemůžu vůbec nic. Rodiče tady přežívají, nebo žijí z toho, co prostě mají, co si sem přinesou,“ popisuje odvolaná vedoucí Iveta Vrbová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O vývoj kolem denního stacionáře v Ledči nad Sázavou se zajímala redaktorka Hana Mikulincová

Ředitelka havlíčkobrodské charity Anna Blažková jednání rodičů nechápe.

„Paní Vrbová se o klienty nestarala, starali se o ně ti pracovníci, kteří tady jsou a zůstávají tady. Na tom se nic nemění. Ale to, že jsme ji odvolali, se jí nelíbí. Nevím, jak to říct jinak, než, že jde o zmanipulování rodičů,“ míní.

Krajský úřad nový stacionář nechce, situaci bude řešit na schůzce 17. června. Charita už kvůli nedostatku klientů propustila tři zaměstnance.

Ledeč nad Sázavou - za těmito dveřmi se v panelákovém bytě tísní 18 postižených lidí | Foto: Hana Mikulincová

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme