Ukrajina už nevyhlásí žádné jednostranné příměří. U hranic připravují Rusové zbraně

Ukrajinský prezident Petro Porošenko nemá v úmyslu vyhlásit další jednostranné příměří. Rozhovory se zástupci východoukrajinských separatistů jsou podle něj možné jen v případě, že budou plnit podmínky mírového plánu. Především musejí složit zbraně a propustit rukojmí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko ve vojenském táboře ve Svjatigorsku

Ukrajinský prezident Petro Porošenko ve vojenském táboře ve Svjatigorsku | Zdroj: Reuters

Ukrajinské síly osvobodily město Mykolajivka. Ve sklepě tamního domu kultury našli 150 žen a dětí, které tam prožily několik posledních dnů.

Při této operaci vládní jednotky zajaly 50 proruských ozbrojenců. Prezidenta Petra Porošenka o tom informoval nový ministr obrany Valerij Heletej.

Celkově za čtyři dny ofenzívy ukrajinská armáda a garda zlikvidovaly asi 500 povstalců. Podle svědků se v noci v centru Doněcku ozývala střela a bylo slyšet exploze.

Skupina Informační odpor na svých stránkách oznámila, že ruská armáda přivezla na ukrajinskou hranici tři tanky, tři mobilní raketové komplexy GRAD i několik transportérů a nechala je tam stát.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme