Lidé ze Šluknovska poprvé vyzkoušeli novou trať přes Německo, ušetří jim čas i peníze

Lidé si ode dneška zkrátí cestu na nové trati mezi Děčínem a Rumburkem přes německé město Sebnitz. Cestování mezi Dolní Poustevnou a Děčínem se zrychlilo o polovinu a klesly i ceny jízdenek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po nové trati na Děčínsku se prohánějí německé vozy Desiro

Po nové trati na Děčínsku se prohánějí německé vozy Desiro | Foto: Iva Zítková | Zdroj: Český rozhlas

Lidé dojíždějící ze Šluknovského výběžku do Děčína si dnes poprvé zkrátili cestu o hodinu.

Pohodlí při cestě k lékaři ocenila například Erika Vaňková se svou sestrou. „Ve čtvrt na deset jsme už v Děčíně, to je přece nádherné,“ pochvaluje si jedna z cestujících Vaňková.

Nová trasa ještě není zanesena v systému, a tak byly ráno s nákupem jízdenek potíže. Každý den bude jezdit osm spojů. Na nové lince se prohánějí německé vozy Desiro. Personál včetně strojvedoucího ale mluví česky.

O kratší spojení stáli hlavně v Dolní Poustevně, Mikulášovicích a Velkém Šenově, odkud do Děčína museli lidé dosud cestovat přes Rumburk a Benešov nad Ploučnicí.

Vlaky se na česko-německou trať vrátily poprvé od konce druhé světové války. Obnova trasy na české straně stála Správu železničních a dopravních cest 35 milionů korun.

Iva Zítková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme