Kauza Vojenského zpravodajství znovu míří k soudu, žalobci podali odpor

Žalobci podali odpor proti podmínce pro Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) za údajné zneužití Vojenského zpravodajství. Podali zároveň stížnost kvůli rozhodnutí soudu ohledně zpravodajce Jana Pohůnka a někdejších šéfů Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka a Milana Kovandy. Soud v neveřejném jednání minulý pátek zastavil trestní stíhání Pohůnka a případ zbývajících dvou obžalovaných předal ministerstvu obrany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Nečasová (dříve Nagyová) na archivním snímku z loňského září

Jana Nečasová (dříve Nagyová) na archivním snímku z loňského září | Zdroj: ČTK

„Procesním důsledkem podaného odporu proti trestnímu příkazu je to, že soud zruší vydaný trestní příkaz a ve věci nařídí hlavní líčení – takže tak by se mělo stát.“

„Pokud jde o podané stížnosti proti oběma usnesením, tak ty bude řešit stížnostní soud, což je Městský soud v Praze v tomto případě,“ uvedl náměstek Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Pavel Komár.

To, že se žalobci pokusí verdikt Obvodního soudu pro Prahu 1 zvrátit, potvrdil už včera Českému rozhlasu olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan.

„Je to logické, (rozhodnutí) není v souladu s podanou obžalobou, a protože my si za skutečnostmi uvedenými v obžalobě stojíme, tak se logicky domáháme, aby obžalovaní byli uznáni vinnými ve smyslu podané obžaloby,“ řekl Ištvan.

Aktéři v kauze Nagyová | Foto: Český rozhlas

mta, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme