Široki Brijeg už 720 minut nedostal gól. Něco umět musí, ví v Mladé Boleslavi

Téměř dva roky čekali na další pohárový start fotbalisté Mladé Boleslavi. Ve druhém předkole Evropské ligy jim los určil za soupeře bosenský Široki Brijeg. Úvodní duel se na Městském stadionu hraje v 19 hodin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi na tréninku před zápasem

Fotbalisté Mladé Boleslavi na tréninku před zápasem | Zdroj: ČTK

Středočechy čeká protivník, který neinkasoval gól v soutěžním zápase už 720 minut. Na druhou stranu vyhrál jen tři z posledních dvanácti pohárových duelů.

Ani Mladá Boleslav se nemůže pochlubit oslnivou bilancí. Z osmi utkání jen ve dvou případech na evropské scéně slavila výhru. V létě ovšem výrazně přebudovala kádr. Od posil vedení klubu hodně očekává. Střeleckou produktivitu by měl například obstarat explzeňský Michal Ďuriš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu Mladé Boleslavi na zápas 2. kola EL sleduje reportér ČRo Pavel Petr

Na sehrání během přípravného období ale mužstvo nemělo příliš času. „Myslím, že to není problém. Během přípravy to tak chodí, že někteří hráči přijdou, jiní odejdou. Je to fotbalový život,“ říká šestadvacetiletý útočník.

Z Plzně je zvyklý na velké cíle. Nebrání se jim ani v novém prostředí. Uspět proti bosenskému soupeři je prvořadý úkol. „Je super, že můžeme hrát Evropskou ligu. Sice to nebude jednoduché, ale máme nato, abychom to zvládli,“ myslí si mladoboleslavská posila.

„Hrají technicky dobře, ale my hrajeme doma, tak musíme hrát a musíme to zvládnout,“ vidí Ďuriš výhodu domácího prostředí.

Pohárová matematika velí v domácím zápase neinkasovat, o to se bude při své premiéře v Mladé Boleslavi snažit brankář Aleš Hruška.

„Pro každého je lepší, když se o něco hraje. Pohár je zajímavý a musíme postoupit, aby to bylo ještě zajímavější,“ těší se brankář, který přišel z Příbrami.

Jsou skvěle organizovaní, říká Ščuk o bosenském týmu plném Chorvatů

Číst článek

Středočeši ovšem nesmí nic podcenit. Toho by soupeř mohl využít. „Postoupili výsledkem 5:0, který je docela jednoznačný, takže něco umět musí,“ uvědomuje si Aleš Hruška.

Domácí však nemohou počítat s trojicí marodů - mimo hru jsou Tomáš Wágner, Jan Kysela a Ondřej Zahustel. Jistý není ani start Lukáše Magery.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme