Obchvat Třince se po letech odkladů začíná stavět. Obcím uleví od kamionů

Dlouho očekávaný obchvat Třince se konečně začíná stavět. Městem a okolními obcemi projíždí po stávající úzké silnici na Slovensko tisíce kamionů denně. A přinášejí zácpy, prach a hluk. Zoufalí lidé tam kvůli tomu několikrát protestovali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blokáda silnice I/11 v Hrádku na Třinecku

Blokáda silnice I/11 v Hrádku na Třinecku | Foto: Michal Schoffer

Už v roce 2006 se vláda zavázala cestu postavit. Jenže přišly problémy.

V cestě nestál jen nedostatek peněz, ale i mihule říční, kvůli které se musela měnit trasa, nebo komplikace s výkupy.

Mladý tatínek Marek Kraus se tak s hustým provozem musí potýkat téměř každé ráno. „Někdy nejde vyjet ani tady od školky na hlavní cestu. Provoz je hustý,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dlouho očekávaný obchvat Třince se konečně začíná stavět. Více redaktorka Iva Havlíčková

Zhruba třicet tisíc aut, z toho šest tisíc kamionů, to je dennodenní realita na zdejší silnici I/11. Nová moderní cesta si s takovým kvantem snadno poradí, věří starosta Vendryně Rudolf Bilko zvolený za Sdružení nezávislých kandidátů.

„Tady, jak stojíme, půjde cesta asi deset nebo patnáct metrů nahoře. Bude tady 800 metrů dlouhá estakáda. Už aby to bylo,“ říká starosta.

Celkem bude nová cesta měřit 17 kilometrů. Letos se ale začnou stavět jen první dva úseky, na tom zbývajícím přípravy váznou.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme