Semifinále není povinnost, nepřipouští si tlak Kolocová se Slukovou

Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou prožívají nejlepší sezonu v kariéře. Dvě první místa a jedno třetí na turnajích Světové série jsou toho jasným důkazem. Navíc na zbývajících turnajích neskončily ani jednou mimo nejlepší desítku, což potvrdily minulý týden v Klagenfurtu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková | Foto: FIVB

„Skončily jsme deváté, což je top 10 výsledek. Na druhou stranu to není semifinále, které jsme měly v posledních turnajích. Jsme malinko nespokojené, ale víme, že uhrávat semifinále není náš dlouhodobý cíl. Nesmíme si říkat, že 9. místo je špatný výsledek,“ hodnotila vystoupení českého páru na turnaji v Klagenfurtu Kristýna Kolocová.

Světovým žebříčkem stoupají populární Maki a Kiki stále výš a na turnaji v Rakousku se to projevilo i v nasazení do turnaje. Poprvé v kariéře se představily jako pár číslo dvě, ale nervozita na jejich výkonu znát rozhodně nebyla.

Přehrát

00:00 / 00:00

S přispěním Jaroslava Bartoše mluvil s českými beachvolejbalistkami reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Snažíme se to brát ne jako tlak, ale jakou milou skutečnost. Nevím, jestli se nám to ještě někdy poštěstí. Neřešíme to tak, že když jsme dvojky, je finále jediné, co nás potěší,“ nepřipouští si tlak Kristýna Kolocová.

Klagenfurtský turnaj má nejlepší atmosféru v celé Světové sérii. Zaplněné hlediště centrálního kurtu dokáže vytvořit výtečnou kulisou. Neustále tleská, zpívá a povzbuzuje. Díky české dvojici je mezi fanoušky k zaslechnutí i čeština.

„Je to příjemné. Mít pár hlasitých českých fanoušků, když jsme v cizí zemi. Jsme strašně rády, že tu jsou. Po některých super balonech jsem slyšela křik,“pochválila české fanoušky Markéta Sluková.

Beachvolejbalistky budou k vidění i v ČR. „Teď nás čeká týden herního volna. Pak následuje období v Čechách, máme Super cup v Praze a pak mistrovství republiky. Po dalším grandslamu by měla hlavní část sezony skončit,“ těší se Kristýna Kolocová.

Petr Kadeřábek, Jaroslav Bartoš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme