Čech jako brankářská dvojka? Mourinho prý dá přednost Courtoisovi

Petr Čech začne s největší pravděpodobností novou sezonu na lavičce. Podle ostrovního tisku česká reprezentační jednička souboj s belgickým rivalem Courtoisem o post brankářské jedničky Chelsea prohrála.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stihne se brankář Petr Čech uzdravit do utkání se Spartou?

Stihne se brankář Petr Čech uzdravit do utkání se Spartou? | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Chelsea vstoupí do nové sezony v pondělí večer na hřišti nováčka z Burnley. A až po zápase se podle tiskového mluvčího londýnského klubu Stevea Atkinse k celé situaci kolem gólmanů vyjádří trenér Chelsea José Mourinho.

Nic dlouho nevěděla ani dvojice Čech - Courtois, ani zbytek týmu. Teď už je pár hodin mužstvo v obraze, ale pro veřejnost bude první oficiální informací předzápasová soupiska Chelsea.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dění kolem postu brankářské jedničky Chelsea se zaměřil zahraniční zpravodaj Jiří Hošek

O Josém Mourinhovi se ví, že má pro Čecha slabost, z jeho dosavadních prohlášení se však jen těžko dá něco vyčíst. Portugalský stratég si dával pozor na každé slovo, navíc je známý mystifikátor, takže číst mezi řádky by se nemuselo vyplatit. V pátek na tiskové konferenci si každopádně pochvaloval, že je ve velmi záviděníhodné pozici.

„Při vší úctě k ostatním klubům, Chelsea má teď dva ze tří nejlepších gólmanů na světě. To je něco unikátního. Pokud bude chytat Petr, Courtois může přemýšlet o odchodu. Oba pracují dobře a tvrdě v tréninku. Jeden bude během sezony jasnou jedničkou a já musím toho druhého podporovat a povzbuzovat,“ okomentoval situaci Mourinho.

Petr Čech chybí v základní sestavě Chelsea, sezonu začne jako dvojka

Číst článek

Chelsea čeká obrovská porce zápasů, kromě Premier League je to Liga mistrů, FA Cup a Ligový pohár, takže k prostřídání gólmanů určitě dojde, nicméně jak pro Čecha, tak hlavně pro Belgičana Courtoise platí, že nejsou zvědaví na to zahřívat lavičku. V záloze je navíc ještě zkušený Mark Schwarzer.

Čechovi hraje do karet, že se osvědčil

Liší se i úvahy, jestli by Chelsea českého gólmana prodala, nebo si ho nechala. Podle Daily Telegraphu se dají očekávat lukrativní nabídky od PSG, Monaka a možná i Realu Madrid. Přestupní částka prý nebude nižší než 10 milionů liber.

Jeden z mála expertů, který dává Petru Čechovi šanci, je někdejší slavný fotbalista Graeme Souness, který pro Sky Sports řekl, že upozadění Čecha je riskantní, protože se v Premier League, velmi specifické soutěži, dlouhodobě osvědčil, zatímco mladík Courtois, nepochybně obrovský talent, by třeba adaptaci na ostrovní ligu nemusel tak rychle a hladce zvládnout.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek, Petr Král, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme