Chelsea přirostla Čechovi k srdci, plánoval i působení v managementu

Fotbalová veřejnost spekuluje o možném odchodu Petra Čecha ze Stamford Bridge. Český brankář totiž po deseti letech přišel o post brankářské jedničky londýnského klubu. O odchodu ale dvaatřicetiletý gólman neuvažoval, chtěl v Londýně pokračovat i po hráčské kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový brankář Petr Čech

Fotbalový brankář Petr Čech | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Chtěl bych hrát. Nic jiného mě nezajímá. Zájem, který se objevuje ze všech stran, samozřejmě potěší, ale cílem je hrát, takže se o to nezajímám,“ říkal Petr Čech na začátku léta v době, kdy ještě doléčoval zraněné rameno.

Souboj o post jedničky nakonec vyhrál v Chelsea nadějný belgický brankář Thibaut Courtois. V jednom klubu jsou tak aktuálně dva špičkoví gólmani.

Přehrát

00:00 / 00:00

O blízkou i vzdálenější budoucnost Petra Čecha se zajímal reportér ČRo Mirko Vasić

„V případě, že si to klub a trenér bude přát, máme oba smlouvu a je to reálné. Má to v ruce klub a trenér. Záleží také na klubu, jak bude situaci řešit,“ uvědomoval si český brankář možnost působení obou špičkových brankářů v klubu.

Ze sportovního hlediska je to pro Chelsea ideální záležitost. Podobně jako v minulé sezoně v Realu Madrid může jeden gólman chytat ligu a druhý poháry, a to ve stejné kvalitě. Jenže pro Petra Čecha by to byla nezvyklá role.

Zájem z jiných špičkových klubů o něj byl a velmi pravděpodobně stále je. Fakt, že aktuálně nechytá, by navíc mohlo o trochu snížit jeho přestupní cenu. Záleží ale hlavně na vedení Chelsea, a trenér Mourinho by o dvaatřicetiletého gólmana nerad přišel.

Čech je pro trenéra Vrbu nadále reprezentační jedničkou

Číst článek

A česká reprezentační jednička nebude chtít určitě případně odejít z klubu ve zlém. Spekulovalo se totiž o tom, že by se mohl Petr Čech v budoucnosti zapojit do managamentu Chelsea.

„Objevuje se spousta zpráv. V klubu jsem nějakou dobu, přirostl mi k srdci a byla by veliká výzva pokračovat v jednom z nejlepších klubů na světě i po hráčské kariéře. Ale věřím, že pro následující čtyř roky to ještě není aktuální,“ doufá Petr Čech.

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme