Slovan Bratislava čeká play-off LM. Uděláme maximum, slibuje kouč Straka

České kluby na Ligu mistrů letos nedosáhnou, ale českou stopu v hlavní soutěži najdeme. Mohlo by se to týkat i trenéra bratislavského Slovanu Františka Straky, který své svěřence připravuje na rozhodující dvojzápas proti Borisovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Straka se domnívá,

František Straka se domnívá, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Už jednou se mohl František Straka těšit na Ligu mistrů, v sezoně 2003-2004 vedl tehdy suverénní Spartu za titulem, což v té době znamenalo jistou účast v hlavní soutěži, jenže vedení ho k překvapení veřejnosti i z první příčky odvolalo a šanci nedostal.

„V roce 2004 jsem dokázal přivést Spartu do LM, když jsem přicházel, byla na tom hodně špatně. Pro mě by to byl další bod kariéry, není moc trenérů, kterým by se to povedlo. Strašně moc si přeji, aby se nám to podařilo,“ vzpomíná český trenér Slovan Bratislava František Straka.

Přehrát

00:00 / 00:00

O poslední předkolo LM v podání Slovan Bratislava se zajímal reportér ČRo Jaroslav Plašil

Fotbalisté Slovanu Bratislava cítí slušnou příležitost přes běloruský BATE Borisov přejít do hlavní fáze soutěže.

„Hráči v kabině vidí šanci zahrát si soutěž, na kterou koukají v televizi. Za fotbalový život se to na Slovensku podaří jednou. Chceme se o šanci pobít,“ burcuje Petr Kašpar. Generální ředitel Slovanu a někdejší hráč pražské Slavie.

Čím větší je ale očekávání, tím tvrdší může být zklamání. Vědí to i v šatně Slovanu a nechtějí běloruský Borisov podcenit.

Favoritem je běloruský tým

Kouč Straka přenechává roli favorita soupeři. „Tady byla euforie, ale u nich byla ještě větší, že dostali Slovan. Z toho bychom mohli vycházet. Takzvaný ‚underdog‘ kolikrát dokáže hodně překvapit a uděláme vše pro to, abychom v domácím utkání obstáli,“ slibuje.

Minimálně skupinu Evropské ligy už má Slovan jistou.„Posun tu je. Dokázali jsme úžasnou věc, že jsme si zajistili EL. Liga mistrů může být třešnička na dortu a uděláme maximum. Tým každým zápasem dokazuje, že nemá vyčerpané hranice. Neustále se můžeme zlepšovat a doufám, že to tak bude,“ věří František Straka.

První barážové utkání mezi Slovanem a běloruským Borisovem se odehraje ve středu ve 20:45 v Bratislavě.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme