Fandění v Řecku je zážitek, mezi nejhlasitější kotle patří Aris Soluň

Řekové jsou hodně emotivním národem, jako většina Jižanů mají v krvi temperament i smysl pro rytmus. Klubů, které mají sportovní fanoušky doslova proslavené po celém světě, je hned několik, stejně jako pokřiků, které od Řeků kopíruje celá řada dalších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fanoušci Dortmund borussia, lze použít i jako Aris Soluň

fanoušci Dortmund borussia, lze použít i jako Aris Soluň | Zdroj: Reuters

Aris Soluň je pyšný na svou historii - jde o první řecký klub, založený po získání nezávislosti země na Turecku a jeho klubové barvy - žlutá a černá - navazují na tradici Byzantské říše. Fandové Arisu patří k nejhlasitějším vůbec.

Název klubu je odvozený od řeckého boha války Árese a pravdou je, že fandové soluňského mužstva patří k těm, kteří dokáží udělat pořádné peklo a nahnat soupeřům strach. A to nejen na fotbale, ale například na basketbalových zápasech, která Řekové velmi silně prožívají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru vytvořenou fanoušky Arisu Soluň přiblížil reportér ČRo Tomáš Lörincz

Vedle historie mají fanoušci i další důvody, aby byli na svůj tým hrdí. Klub staví na odchovancích a většinou nenakupuje drahé hvězdy, přesto dokázal třikrát vyhrát nejvyšší řeckou soutěž.

A tak se týden co týden skupinky v černožlutém slévají v Soluni v jeden hlučící dav. A Středoevropanovi, zvyklému na fotbalových zápasech spíš na ticho nebo na pískot, z toho až běhá mráz po zádech.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme