Basketbalová reprezetance už nemůže doma ztrácet, prověří ji Maďarsko

České basketbalisty čeká veledůležité utkání v boji o postup na mistrovství Evropy. V nymburské hale se totiž střetnou v přímém souboji o první příčku v kvalifikační skupině E se zatím neporaženým Maďarskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V posledním zápase si basketbalisté poradili s Portugalci, dnes je čeká Maďarsko.jpg

V posledním zápase si basketbalisté poradili s Portugalci, dnes je čeká Maďarsko.jpg | Zdroj: ČTK

„Nemůžeme nikoho podceňovat a bude to klíčový zápas. První zápas v Gruzii se nám nepodařilo vyhrát a teď nesmíme ztratit žádné vítězství doma. Může to být jeden z nejdůležitějších zápasů, jaké v kvalifikaci odehrajeme,“ předpovídá jedna z legend českého basketbalu Jiří Zídek mladší.

Po prohře v Gruzii a jasném vítězství o 36 bodů nad Portugalskem, což byla jedna z nejvyšších výher v historii samostatné české reprezentace, čeká na výběr izraelského trenéra Ginzburga nevyzpytatelný a hlavně sebevědomý soupeř.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalovou reprezentaci sleduje reportér ČRo Jakub Kanta

Maďaři totiž ve skupině ještě neprohráli, naposledy si na domácí palubovce dokonce vyšlápli na favority skupiny z Gruzie, které překvapivě přetlačili a zvítězili o jediný bod.

„Maďaři jsou na vzestupu. Stát dává velké peníze do 6 týmových sportů, mezi nimi je i mužský basketbal. Vybudovali 2 centr pro mládež. Nahoru jde liga a s ní i reprezentace,“ vysvětluje bývalý reprezentační trenér a dnes sportovní ředitel nejlepšího českého klubu z Nymburka Michal Ježdík.

Maďarská reprezentace prošla generační obměnou, hru to ale výrazně nepoznamenalo, právě naopak. „Zápasy budou o něčem jiným a bude to úplně jiný basket. Teď se musíme rychle zkoncentrovat,“ uvědomuje si Vojtěch Hruban.

Klíčovou postavou Maďarska je třiadvacetiletý David Vojvoda, který téměř v každém z posledních zápasů za národní tým nastřílel kolem 20 bodů. A přesně takový byl i rozdíl ve skóre při jejich úvodní domácí výhře nad Portugalci.

Češi ale jdou do utkání s vědomím, že stejného protivníka porazili ještě větším rozdílem, což by v konečném zúčtování a postupové matematice mohlo hrát významnou roli.

Reprezentace láká do nymburské haly i fanoušky. Kdo přijde na utkání v bílém tričku, dostane navíc od organizátorů voucher a pokud si koupí vstupenku i na nadcházející utkání s Gruzií dostane druhou zdarma.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme