Benda stáhl návrh na snížení daně z loterií, v koalici na něm nepanuje shoda

Na snížení zdanění loterií v koalici není shoda, proto se poslanec ODS Marek Benda rozhodl návrh stáhnout, jak řekl Radiožurnálu. Není podle něj možné, aby se koaliční poslanci navzájem přehlasovávali. Proti snížení daně z hazardu se minulý týden postavilo hnutí STAN i Piráti. Marka Bendu naopak podpořil jeho stranický kolega, ministr financí Zbyněk Stanjura.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Benda, volební štáb SPOLU.

Marek Benda, volební štáb SPOLU. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Není to samozřejmě jediný závěr, těch byla celá řada. Došlo k dohodě, že v návrhu na snížení zdanění loterií, který jsem podal minulý týden, nepanuje plná koaliční shoda. Kritizován jsem za něj nebyl, všichni si uvědomují, že současný stav je nesmyslný,“ uvedl Benda pro Radiožurnál.

„Koalice se neshodla na tom, že by ho měla schválit v tomto daňovém balíčku, ale že se musí úvaha o něm přesunout do příštího roku. Tím pádem jako koaliční poslanec, který by měl jít příkladem, svůj návrh stáhnu, protože není možné, aby se koaliční poslanci navzájem přehlasovávali prostřednictvím opozice,“ vysvětlil.

Koaliční lídři jednali i o dalších pozměňovacích návrzích daňového balíčku, mimo jiné o parametrech daně z mimořádných zisků. Definitivní shodu ale zatím nenašli a jednání budou pokračovat dál. Sněmovna má ve třetím čtení o předloze rozhodnout v pátek.

Vojtěch Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme