Špotáková s Vadlejchem ovládli Diamantovou ligu, v Curychu zářila i Hejnová

Oštěpařka Barbora Špotáková v Curychu vyhrála finálový závod Diamantové ligy, když v poslední sérii hodila do vzdálenosti 65 metrů a 54 centimetrů. Mezi muži triumfoval Jakub Valdejch. Vložený závod vyhrála také běžkyně Zuzana Hejnová.

Curych (Aktualizováno: 21:52 24. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: Reuters

„Samozřejmě je úplně úžasné vyhrát Diamantovou ligu, jsem šťastná jako blecha. Ale předpokládala jsem, že hodím trošku dál a budu se radovat. Ale hodila jsem takový nic moc hod a ono to stačilo, že jo,“ řekla Radiožurnálu Barbora Špotáková.

Finále oštěpařek dlouho vedla Australanka Kelsey-Lee Robertsová. Ve druhé sérii o 44 centimetrů překonala 63 metrů, Barbora Špotáková byla druhá se ztrátou 19 centimetrů.

Své nejdelší hody si ale oštěpařky nechaly až na poslední pokusy. Robertsová si hodem 64,53 vytvořila osobní rekord, o pouhých šest centimetrů přehodila Chorvatku Kolakovou ale na vítězství to nestačilo.

Barbora Špotáková totiž sebrala všechny síly a Australanku o metr přehodila. Výsledkem 65,54 vyhrála svůj poslední závod v sezoně a ovládla Diamantovou ligu, na vysněný veteránský rekord ji ale chyběly téměř tři metry.

„Přijde mi, že tahle sezona je za odměnu. Nemůžu tomu uvěřit, ale na druhou stranu jsem z těch holek byla připravená nejlíp. V rozcvičování mi to hrozně lítalo, pak jsem byla přemotivovaná, to byla chyba,“ dodala oštěpařka.

Po ženách si zabrali oštěpařský sektor muži a znovu triufmoval Český reprezentant. Jakub Vadlejch předvedl dva nejdelší hody závodu. Ve druhé sérii odhodil náčiní do vzdálenosti 88 a půl metru. 

Druhý skončil Německ Thomas Röhler, jeho výkon ale byl téměř o dva metry horší, těsně třetí skončil finský veterán Tero Pitkämäki.

Zuzana Hejnová byla na stadionu Letzigrund v převážně evropské konkurenci největší favoritkou. Svou roli potvrdila v cílové rovince, když předběhla Dánku Saru Petersenovou a cílovou čáru protnula v čase 54,13, svém nejlepším v letošním roce.

Poslední vrchol sezony čeká českou čtvrtkařku za týden, její finálový závod Diamantové ligy se běží 1. září v Bruselu.

Mílař Jakub Holuša obsadil ve finále Diamantové ligy osmou příčku v čase 3:35,81. V závodě na 1500 metrů v Curychu pátého muže nedávného MS porazila šestice Keňanů v čele s Timothym Cheruiyotem (3:33,93) a Brit Jake Wightman.

Tyčkaři Janu Kudličkovi se nedařilo. Už základní výšku 533 centimetrů překonával napotřetí, o 15 cm výše posazenou laťku už nezdolal. Skončil jedenáctý, ale porazil hvězdného Renauda Lavillenieho, který neskočil svůj základ 563 centimetrů.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme