Škoda zbytečné penalty v závěru. V odvetě urveme postup, slibuje záložník Plzně Kalvach

Není to špatné, ale mohlo to být ještě o kousek lepší. S takovým pocitem cestují z Kazachstánu fotbalisté Plzně. Na úvod závěrečného předkola Evropské konferenční ligy vyhráli v Kostanaji nad místním Tobolem 2:1. Nepohlídaný závěr utkání pro Radiožurnál Sport komentovali záložník Viktorie Lukáš Kalvach i trenér Miroslav Koubek.

Kostanaj (Kazachstán) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Lukáš Kalvach lituje inkasované branky v závěru úvodního zápasu 4. předkola Evropské konferenční ligy

Záložník Lukáš Kalvach lituje inkasované branky v závěru úvodního zápasu 4. předkola Evropské konferenční ligy | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Právo/Profimedia

Byla to trochu zvláštní situace. Fotbalisté Tobolu Kostanaj sice prohráli, ale z tribun se dočkali nadšené odezvy. Plzeň, i přes spokojenost s výsledkem, zažívala možná mírné zklamání, protože mohla z utkání vytěžit daleko víc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Lukáš Kalvach a trenér Plzně Miroslav Koubek hodnotili úvodní zápas 4. předkola Evropské konferenční ligy

„Výsledek byl dobrý, ale pak přijde takový závěr. Je to velká škoda, protože to byla hlavička z třiceti centimetrů do ruky a je z toho penalta. Hlavně, že jsme vyhráli. Do odvety půjdeme s tím, že urveme postup,“ popisoval pro Radiožurnál Sport závěr zápasu záložník Viktorie Plzeň Lukáš Kalvach.

Zbytečná penalta

V 90. minutě právě Kalvach zvýšil vedení Plzně na 2:0, jenže o chvilku později zahrál v nastavení kapitán Lukáš Hejda ve vlastním pokutovém území rukou. Rumunský rozhodčí Barbu ale nepískal hned. Až po přerušení a upozornění od videorozhodčího zamířil k monitoru.

Lukáš Kalvach v ten moment už tušil, jaký bude verdikt. „Hned jsem věděl, že bude zle. Čekal jsem penaltu,“ přiznává Kalvach. Penalta se opravdu kopala a domácí fotbalisté ji proměnili.

Plzeňského kouče Miroslava Koubka mrzelo, že se západočeský tým nezachoval v posledních minutách zkušeněji. „Závěr jsme měli lépe odbránit a nenechat soupeře čtyři minuty hrát v náporu. Dostali jsme se pod tlak, z čehož pramení takové chyby,“ říká plzeňský trenér Koubek.

A tak bude plzeňský náskok v odvetě pouze jednogólový. Na západě Čech se bude hrát ve čtvrtek 31. srpna.     

   

Mirko Vasić, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme