Barák v italské lize zazářil, hattrickem a asistencí pomohl Veroně k výhře nad Sassuolem

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák zařídil třemi góly a asistencí vítězství Hellasu Verona 4:2 na hřišti Sassuola ve 22. kole italské ligy. Sedmadvacetiletý záložník, který jednou skóroval z penalty, v Serii A nastřílel premiérový hattrick a v aktuální sezoně si polepšil na osm ligových branek.

Video Sassuolo (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák v dresu Hellasu Verona

Antonín Barák v dresu Hellasu Verona | Foto: IPA | Zdroj: Reuters

Před Barákem se v italské nejvyšší soutěži z českých hráčů blýskl hattrickem pouze Tomáš Skuhravý v dresu FC Janov při porážce 3:4 s Neapolí v ročníku 1991/92.

Omikron je v Anglii strašně snadné chytit, popisuje Svitková. Nejlepší česká fotbalistka se těší do USA

Číst článek

Hellas nakročil ke třem bodům už v úvodním poločase. Zásah Koraye Güntera ještě neplatil kvůli ofsajdu, ale ve 37. minutě už se regulérně trefil Gianluca Caprari po Barákově přihrávce. Český fotbalista šťastně zvýšil těsně před pauzou poté, co se od něj odrazil míč do branky po nepovedeném odkopu Maxima Lopeze.

Ve druhé půli padly další čtyři góly. Chvíli po snížení Gianlucy Scamaccy se Barák prosadil v 57. minutě z pokutového kopu. Bývalý hráč Příbrami, Slavie či Udine měl štěstí i tentokrát, protože brankář AndreaConsigli vystihl směr jeho střely, jenže míč si rukou srazil do sítě.

Střídající Gregoire Defrel znovu vrátil Sassuolo do hry, poslední slovo ale měl ve čtvrté minutě nastavení Barák, který po úniku elegantně přehodil Consigliho a hattrickem korunoval svůj výborný výkon. Veronský tým vystřídal soupeře na 10. místě neúplné tabulky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme