Brazilec Neymar věnoval své zemi milion dolarů na boj s koronavirem

Brazilská fotbalová hvězda Neymar věnoval milion dolarů (25,7 milionu korun) na boj s koronavirem v rodné zemi. Podle televizní stanice SBT částku rozdělil mezi brazilskou pobočku dětského fondu UNICEF a nadaci svého přítele televizního moderátora Luciana Hucka.

Rio de Janeiro Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský fotbalista Neymar.

Brazilský fotbalista Neymar. | Zdroj: Reuters

Podobně se nedávno zachoval i Neymarův spoluhráč z Paris St. Germain Kylian Mbappé, který věnoval významnou částku francouzské charitativní organizaci. Výše jeho příspěvku nebyla zveřejněna.

Neymar tráví období pandemie ve své vile v Mangaratibě ve státu Rio de Janeiro. V minulých dnech čelil kritice, že po příletu do Brazílie nedodržuje karanténu, když se ukázal s přáteli na beachvolejbalovém hřišti. Hráč však uvedl, že je v izolaci a stýká se jen s lidmi, kteří přijeli z Francie s ním.

Osmadvacetiletý Brazilec je třetím nejlépe vydělávajícím fotbalistou světa. Podle magazínu France Football si v této sezoně přijde na 95 milionů eur. Lépe jsou na tom jen Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme