Slavia zve na Evropskou ligu zdravotníky, oznámil Tvrdík. Klub jim chce poděkovat za boj s pandemií

Fotbalisty pražské Slavie podpoří během čtvrtečního utkání osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers zástupci lékařů a zdravotníků. Na svém twitteru to oznámil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, podle kterého jim chce klub tímto způsobem poděkovat za boj s koronavirovou pandemií.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík pomáhal na jaře s nákupem a přepravou ochranných pomůcek z Číny

Prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík pomáhal na jaře s nákupem a přepravou ochranných pomůcek z Číny | Foto: PETR TOPIČ / MAFRA | Zdroj: Profimedia

Na sportovní utkání v zemi kvůli vládním opatřením už řadu měsíců nemohou fanoušci. Kluby ale mohou pozvat tři stovky VIP hostů, kteří musejí podstoupit koronavirový test a na stadionu dodržovat hygienická opatření.

‚Není to na pořadu dne.‘ Fanoušci Slavie na domácím utkání Evropské ligy asi nebudou, mrzí Tvrdíka

Číst článek

Na předchozí domácí duel Evropské ligy v únoru s Leicesterem mohlo do Edenu dorazit 600 lidí. Slavia testovala pilotní projekt s názvem „Cesta ze tmy“, který má zčásti vrátit fanoušky na kulturní, společenské a sportovní akce.

Iniciativu však poškodilo pozvání několika hostů, především bývalého ministra zdravotnictví a tehdejšího poradce premiéra Romana Prymuly, který jen pár hodin před utkáním nabádal k tvrdému lockdownu.

Odpoledne Prymula volal po zpřísnění opatření, pak šel na zápas Slavie. Babiš s ním ukončil spolupráci

Číst článek

V hledišti byli i generální ředitel České televize Petr Dvořák, kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra či tenistka Petra Kvitová. Tvrdík se později za eticky nevhodné pozvání několika osob omluvil.

Negativní test

Nyní Slavia bude mít v hledišti některé držitele permanentních vstupenek, kteří jsou povoláním lékaři či zdravotníci. Všechny osoby na stadionu budou muset mít negativní PCR test.

„Slavia Praha si ve spolupráci s partnery a sponzory klubu dovoluje pozvat hosty z řad lékařů, zdravotníků a zaměstnanců zdravotnických zařízení ČR na osmifinále Evropské ligy. Děkujeme za to, že zachraňujete naše životy,“ uvedl Tvrdík na sociální síti twitter.

Šéf Slavie krátce po utkání s Leicesterem uvedl, že Pražané chtějí mít na další tři domácí ligové zápasy v hledišti až 3000 příznivců. Ministr zdravotnictví Jan Blatný však tento plán následně odmítl.

Úvodní osmifinále s Glasgow Rangers začne v Edenu ve čtvrtek v 18.55.

SK Slavia Praha si ve spolupraci s partnery a sponzory klubu dovoluje pozvat hosty z rad lekaru, zdravotniku a zamestnancu zdravotnickych zarizeni CR na zapas osmifinale Evropske ligy UEFA. Dekujeme za to, ze zachranujete nase zivoty.

21:47 – 08. 03. 2021

15 652

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme