Sparta zaplatí za návštěvu v kabině rozhodčích 220 tisíc korun. Majitel klubu Křetínský 50 tisíc

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu pokutou 220 tisíc korun za to, že majitel klubu Daniel Křetínský o poločase ligového utkání s Brnem navštívil kabinu rozhodčích. Jeden z nejbohatších Čechů musí za neoprávněný vstup k sudím zaplatit 50 tisíc korun, což je nejvyšší možná pokuta pro fyzickou osobu za tento přečin. Komise rozhodla o trestech na dnešním zasedání v Praze.

Praha (Aktualizováno: 16:03 13. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský (archivní foto)

Daniel Křetínský (archivní foto) | Foto: Michal Růžička/MAFRA | Zdroj: Profimedia

Sparta porušila povinnosti pořadatele tím, že nezamezila pohybu neoprávněných osob v prostorách vyhrazených účastníkům zápasu. Maximální pokuta pro klub v tomto případě je pět milionů korun, takto vysoký trest by ale připadal v úvahu jen při výjimečných excesech jako nedohrání duelu.

Fyzická osoba po novelizaci disciplinárního řádu může mít zakázanou činnost ve fotbale až na tři měsíce, případně dostat pokutu až 50 tisíc korun či povinnost vykonat fotbalově prospěšnou činnost.

Disciplinárka řeší Spartu a Křetínského. Majitel letenského klubu porušil řád návštěvou kabiny sudích

Číst článek

„Daniel Křetínský komunikoval s disciplinární komisí prostřednictvím písemného vyjádření. V něm mimo jiné uvedl, že si uvědomujeme, že z jeho strany došlo k disciplinárnímu přečinu. Co se týká výše sankce pro klub, vedení si obvykle bere nějakou dobu k tomu, aby verdikt vyhodnotilo. Nicméně nepředpokládám, že by v tomto případě došlo k odvolání,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík. 

Křetínský v doprovodu hlavního pořadatele Romana Duška vstoupil do kabiny rozhodčích a chtěl vysvětlení dvou verdiktů z prvního poločasu zápasu, který se hrál 2. dubna. Sparta v poločase vedla 2:1 a nakonec vyhrála 3:1.

Křetínský přišel do Sparty jako zástupce investiční skupiny J&T, která slavný klub koupila od tiskárenského a mediálního podnikatele Axela Diekmanna. Postupně se stal členem vrcholného managementu a faktickým šéfem klubu.

Hospodaření Sparty skončilo od roku 2004 v kladných číslech jen třikrát, v době angažmá italského trenéra Andrey Stramaccioniho dosáhla ztráta rekordních 723,8 milionu korun (za minulou sezonu to bylo 407 milionů).

Na sportovním poli přepustil kdysi dominantní klub domácí nadvládu Plzni a Slavii, ze zisku titulu se sparťané naposledy radovali v sezoně 2013/14. Během Křetínského působení Sparta už devatenáctkrát vyměnila trenéra.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme