Fotbalový reprezentant Souček má namířeno do anglického West Hamu, od Slavie dostal zelenou

Přestupová sága kolem fotbalového záložníka Slavie Praha Tomáše Součka bude možná brzy u konce. Český reprezentant je podle serveru deníku The Guardian blízko přestupu do West Hamu United, který hraje anglickou Premier League. Informaci potvrdil na svém twitterovém účtu i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté Milan Škoda (zády) a Tomáš Souček oslavují gól

Slávisté Milan Škoda (zády) a Tomáš Souček oslavují gól | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Profimedia

„Klub uvolnil Tomáše Součka na testy, zdravotní prohlídku a jednání o smlouvě do West Hamu United FC. V případě dokončení dohody a naplnění celé smluvní spolupráce by se jednalo o rekordní transfer v české lize,“ uvedl Tvrdík.

Slávista Souček má hodnotu deset milionů eur. V české fotbalové lize mu šlape na paty talent Hložek

Číst článek

Rekordní transfer z české ligy do zahraničí má stále na svědomí pražská Sparta. V lednu 2001 jí zaplatila Borussia Dortmund za Tomáše Rosického 504 milionů korun.

West Ham se momentálně nachází v anglické lize na 17. místě a od sestupových pozic ho dělí jen lepší skóre. I proto se poohlíží po posilách, a jednou z nich by se mohl stát právě Souček. Podle listu The Guardian jsou jednání mezi oběma kluby v pokročilé fázi.

V tradičním londýnském klubu by českého záložníka vedl bývalý trenér Evertonu nebo Manchesteru United David Moyes, který nahradil v prosinci odvolaného Manuela Pellegriniho. Ve středu zálohy by se nabízela Součkova spolupráce s mladým anglickým reprezentantem Declanem Ricem.

Slávistický kapitán má za sebou v této sezoně úspěšné vystoupení v Lize mistrů a v dresu české reprezentace, které pomohl na evropský šampionát. V anketě o Zlatý míč pro nejlepšího českého fotbalistu sezony je před jarní fází na prvním místě.

Souček tak navázal na vydařenou uplynulou sezonu 2018/19, v níž získal se Slavií jako klíčový hráč sestavy tuzemský double a stal se i hráčem sezony Fortuna ligy. V létě podepsal čtyřiadvacetiletý středopolař novou smlouvu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme