Hokejistky druhé utkání Euro Hockey Tour nezvládly, Finsku podlehly vysoko 1:6

České hokejistky podlehly ve druhém utkání Euro Hockey Tour v Liberci Finkám 1:6. Duel sledoval rekordní počet 3313 diváků na ženský hokej v tuzemsku. Svěřenkyně trenérky Carly MacLeodové se prosadily až za stavu 0:5 zásluhou Terezy Vanišové.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky podlehly ve druhém utkání Euro Hockey Tour v Liberci Finkám 1:6.

České hokejistky podlehly ve druhém utkání Euro Hockey Tour v Liberci Finkám 1:6. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Češky po čtvrtečním vítězství 7:1 nad Německem tentokrát na Seveřanky, které zdolaly ve čtvrtfinále posledního mistrovství světa při cestě za úspěšnou obhajobou bronzu 2:1, od začátku nestačily.

České hokejistky zvládly premiéru na domácím Euro Hockey Tour. V Liberci porazily Němky 7:1

Číst článek

V páté minutě se při trestu Vanišové prosadila Noora Tulusová a zápas v tu chvíli skončil pro brankářku Kláru Peslarovou, neboť se zranila. Nahradila ji Blanka Škodová. Do přestávky zvýšila ještě Sanni Vanhanenová, když potrestala obrovskou chybu kapitánky Anety Tejralové.

Prakticky rozhodnuto bylo již před polovinou utkání. V úvodu druhé části přidala třetí branku Emilia Vesaová, ve 27. minutě zvýšila už na 4:0 v oslabení Michelle Karvinenová. Finkám patřil i nástup do třetího dějství, prosadila se Viivi Vainikkaová.

Na snížení Vanišové pak odpověděla v 54. minutě zakončením do prázdné branky při hře českého týmu bez brankářky Petra Nieminenová.

Ve druhém dnešním utkání Švýcarky zdolaly Švédky 4:3. Právě proti Švýcarkám nastoupí domácí hokejistky v sobotu od 17 hodin. Liberecký turnaj pak zakončí v neděli zápasem proti Švédkám od 14.30.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme