Třinec rozstřílel Mladou Boleslav jednoznačně 5:0, Hradec Králové padl v Českých Budějovicích

Třinečtí hokejisté porazili v 15. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav jednoznačně 5:0. Oceláři vedli v prvním vzájemném duelu obou týmů od jarního semifinále už ve 22. minutě třígólovým rozdílem. Úvodní dvě branky vstřelil Miloš Roman, třetí přidal Erik Hrňa, čtvrtou Tomáš Marcinko a pátou Roman Szturc. Marek Mazanec udržel podruhé v této sezoně čisté konto.

Třinec (Aktualizováno: 20:50 17. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Marian Adámek z Třince, Ondřej Šedivý z Třince, Roman Szturc z Třince a David Kofroň z Třince.

Zleva Marian Adámek z Třince, Ondřej Šedivý z Třince, Roman Szturc z Třince a David Kofroň z Třince. | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Davida Štastného, jehož v elitní řadě nahradil Dufek, a s obráncem Bernadem ve čtvrtém útoku. Středočeši se mohli vrátit v případě výhry do čela extraligy, ale od začátku tahali za kratší část provazu.

Střelci Říčkovi původně rozhodčí upřeli dva góly, přesto poslal Pardubice do čela ligy

Číst článek

Oceláři otevřeli skóre v čase 3:55, z dorážky se prosadil Miloš Roman v momentě, kdy hostující Claireaux naskakoval do hry z trestné lavice.

Mladá Boleslav tak inkasovala v extralize po 136 minutách, a to ještě mohli nebezpečnější domácí v první třetině zvýšit. Střela Ondřeje Kovařčíka se ale otřela o tyč a Hrehorčák, který obral v oslabení na obranné modré čáře Ševce o puk, minul v úniku branku jen o centimetry.

Třinec se do klíčového trháku dostal ve 22. minutě, kdy dvěma trefami během jedenácti sekund odskočil na 3:0. Druhý gól vstřelil další pohotovou dorážku Roman, v dalším střídání překonal Krošelje z pravého kruhu Hrňa a připsal si osmou branku sezony. Středočeši poté přitvrdili a zvýšili střeleckou aktivitu, ale na Mazance si nepřišli.

Mladá Boleslav chtěla zápas zdramatizovat, ale při dorážce Claireauxe do odkryté branky vytáhl Mazanec reflexivní zásah hokejkou. A tak udeřilo dvakrát v přesilových hrách na druhé straně. Hosté v oslabení nevyhodili, puku se zmocnil u tyčky Vrána a po jeho přihrávce skóroval Marcinko.

Oceláři zbytek zápasu kontrolovali a v posledních sekundách se ještě zblízka prosadil Szturc. Domácí tak dali dárek v podobě výhry i výkonu svému sportovnímu řediteli Janu Peterkovi, který v den utkání slavil padesátiny.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3464.

Výsledky nedělních zápasů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme