Vůbec jsem do puku nekopl úmyslně, popisuje autor vítězné branky Miškář. Vítkovice nesouhlasí

Hokejisté Hradce Králové vedou v semifinále extraligy nad Vítkovicemi už 2:0 na zápasy. Východočeši vyhráli druhé utkání na ledě soupeře 3:2 v prodloužení. Vítězná trefa Patrika Miškáře ale vzbudila velké emoce, hradecký útočník totiž usměrnil puk do sítě bruslí. Podle rozhodčích ale do kotouče nekopl úmyslně. Sudí Oldřich Hejduk a Jiří Ondráček po kontrole u videa branku uznali. Jejich verdikt pořádně rozlítil celou arénu.

Vítkovice (Aktualizováno: 17:12 6. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Miškář se raduje z vítězného gólu (vzadu uprostřed)

Patrik Miškář se raduje z vítězného gólu (vzadu uprostřed) | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Domácí publikum bylo po uznání vítězného gólu Hradce Králové hodně rozzlobené. Majitel Vítkovic Aleš Pavlík po zápase rozhodčí v útrobách stadionu hlasitě kritizoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotili hokejisté a trenéři utkání mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi

Zástupci klubu se ale ke sporné situaci oficiálně vyjádřit nechtěli. Za komentář k výkonu rozhodčích v den zápasu by totiž dostali pokutu.

„No comment,“ prohodil pro Radiožurnál Sport trenér Miloš Holaň. Z jeho strohého pozápasového hodnocení ale šlo cítit velké rozladění.

„Jsem samozřejmě frustrovaný z toho zápasu. Hradec vyhrál, je to 2:0, my neskládáme zbraně, hráči zaslouží kredit a to stejné, co se jim podařilo tady, tak se může podařit nám tam,“ doplňuje Miloše Holaně útočník Vítkovic Petr Fridrich.

Šéf Vítkovic Aleš Pavlík bude muset za kritiku rozhodčích po druhém semifinále play-off extraligy před disciplinární komisi.

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, ve které Pavlík zastává post předsedy, potvrdila, že obě branky Hradce Králové kontrolované u videa sudí uznali správně.

Majitel ostravského klubu a také zároveň viceprezident Českého svazu ledního hokeje Pavlík měl po skončení utkání rozhodčí v útrobách stadionu osočit z korupce. To se nelíbí ani kolegovi Pavlíka z vedení APK viceprezidentovi Prokopu Benešovi.

„Ze sportovního pohledu chápu frustraci zástupců vítkovického klubu po semifinálovém duelu. Obě situace zkoumané brankovým videorozhodčím, které Vítkovice rozporují, byly velmi složité avšak dle výkladu pravidel správně posouzené. Jak gól na 2:2, tak rozhodující branka v prodloužení měla platit,“ reagoval Beneš.

Sporná situace

Gól v prodloužení dal Patrik Miškář svou bruslí už ve druhé minutě. Po nahození puku před branku dostal kotouč do sítě odrazem od pravé nohy.

„Šel jsem do dorážky, vystřelil jsem mu to do betonu, vrátilo se mi to do nohy. Vůbec jsem do puku nekopl úmyslně, prostě jsem pokračoval v jízdě a mně se odrazil zpátky do nohy,“ popisuje klíčový moment útočník Hradce Králové Patrik Miškář.

Kapitán Východočechů Radek Smoleňák uznal, že situace byla hodně složitá na posouzení.

„My jako hráči nikdy nevíme, jestli to bude gól, nebo ne. Pravidla jsou taková ohebná, je to vždy loterie a člověk čeká, s čím rozhodčí přijdou. Určitě to nemají jednoduché, o tom žádná.“

Ve druhém semifinále rozhodčí zkoumali u videa celkem tři góly. Jeden vítkovický a dva hradecké. Všechny nakonec uznali, a Východočeši tak vedou v semifinálové sérii 2:0.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme