Pařížské metro na počest mistrovství světa přejmenuje šest stanic. Londýn dočasně změní jednu

Pařížské metro se rozhodlo oslavit triumf francouzských fotbalistů na mistrovství světa v Rusku dočasným přejmenováním šesti stanic. Dvě budou nově nést jméno trenéra Didiera Deschampse. K podobnému kroku se rozhodli v případě jedné stanice i v Londýně.

Paříž/Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po strůjci úspěchu, který jako třetí fotbalista v historii získal titul jako hráč i jako trenér, se přejmenuje stanice „Notre-Dame des Champs“ na „Notre Didier Deschamps“, tedy v překladu „Náš Didier Deschamps“.

Mohutné oslavy v celé Francii. Na Champs-Élysées slavily vítězství na mistrovství světa statisíce lidí

Číst článek

A stanice na proslulém pařížském bulváru „Champs-Élysées – Clemenceau“ nově ponese jméno „Deschamps-Élysées – Clemenceau“.

Svou stanici dostane i kapitán a brankář Hugo Lloris, když dočasně převezme poctu světoznámému spisovateli Victoru Hugovi, jehož stanice nově ponese jméno „Victor Hugo Lloris“.

Menších úprav se dočkají i další tři stanice, mimo jiné „Charles de Gaulle – Étoile“ se přejmenuje na „On a 2 Étoiles“. To v překladu znamená „Máme dvě hvězdy“ s odkazem na to, že po druhém titulu mistrů světa si reprezentace může dát na dresy druhou hvězdu.

K podobnému kroku se rozhodlo i metro v Londýně, kde stanici „Southgate“ na 48 hodin přejmenují na „Gareth Southgate“ po kouči anglické reprezentace. Ten dovedl tým ke čtvrtému místu na MS, což je nejlepší výsledek od roku 1990.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme