V klíčovém utkání mistrovství světa čeká české hokejisty Německo, suverénní Rusové vyzvou USA

Čeští hokejisté budou hrát ve čtvrtfinále mistrovství světa s Německem ve čtvrtek od 20.15 v Bratislavě. Ve slovenské metropoli se o semifinále utkají také Rusko se Spojenými státy americkými (16.15) a v Košicích Kanada se Švýcarskem (16.15) a Finsko se Švédskem (20.15).

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů po vstřeleném gólu

Česká reprezentace na mistrovství světa v Bratislavě. | Zdroj: Reuters

Českému týmu zajistila druhé místo v základní skupině B úterní výhra 5:4 nad Švýcarskem a také vítězství Ruska nad Švédskem 7:4. Svěřencům Miloše Říhy se tak splnilo přání setrvat na čtvrtfinále ve slovenské metropoli, kde odehráli celou základní skupinu B.

Němci zvládli v základní skupině porazit Dány, Brity, Francouze, Slováky a na závěr překvapivě i Finy. Klíčové bylo hlavně vítězství 3:2 nad domácím Slovenskem, které Německu zajistily dva góly v posledních dvou minutách zápasu.

Se stříbrnými medailisty z loňských olympijských her v Pchjongčchangu se tým kouče Říhy utkal naposledy 17. a 18. dubna v Euro Hockey Tour v Karlových Varech a vyhrál shodně 5:4. 

Program play-off mistrovství světa:

Čtvrtek 23. května - čtvrtfinále:
16.15 Rusko - USA (Bratislava), Kanada - Švýcarsko (Košice),
20.15 ČR - Německo (Bratislava), Finsko - Švédsko (Košice).

Sobota 25. května - Bratislava:
15.15 semifinále,
19.15 semifinále.

Neděle 26. května - Bratislava:
15.45 o 3. místo,
20.15 finále.

V play-off velké mezinárodní akce se českým tým s Němci utkal naposledy na mistrovství světa v roce 1996 ve Vídni, kde vyhráli 6:1. Celkem s nimi na šampionátu odehráli 13 utkání, z nichž 11 vyhráli, jedno prohráli a jednou skončil zápas remízou.

O nasazení pro následné semifinále rozhodne postavení po základních skupinách, o čemž rozhodl direktoriát turnaje krátce před jeho začátkem, což odsouhlasili zástupci všech 16 účastníků.

V praxi to znamená, že tým s nejlepší bilancí po základních skupinách nastoupí proti tomu, jehož bilance byla mezi poslední čtveřicí nejhorší. Druhou dvojici v boji o finále pak vytvoří druhý nejlepší celek po základních skupinách se třetím.

Pořadí podle umístění po skupinách pro semifinále je následující: 1. Rusko, 2. Kanada, 3. ČR, 4. Finsko, 5. Švédsko, 6. Německo, 7. USA, 8. Švýcarsko.

⚠️ | Hotovo, rozhodnuto! Ve čtvrtfinále #mshokej narazíme na Německo 🇩🇪, se kterým jsme se ve stejné fázi turnaje naposledy utkali v roce 1996. Čas čtvrtečního zápasu ještě bude upřesněn.

#narodnitym #jakolev

22:29 – 21. 05. 2019

27 320

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme