Cyklista Černý vyhrál s týmem časovku družstev ve druhé etapě Kolem Spojených arabských emirátů

Cyklista Josef Černý vyhrál s týmem Soudal-Quick-Step časovku družstev v druhé etapě závodu Kolem Spojených arabských emirátů. V celkovém pořadí se trojnásobný český časovkářský šampion posunul na 12. místo a ztrácí 53 sekund na nového lídra, kterým se stal Australan Luke Plapp.

Abú Zabí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Černý během závodu Tour de Pologne

Josef Černý během závodu Tour de Pologne | Foto: Dominika Zarzycka | Zdroj: Profimedia

Černý a spol. zvítězili na trati dlouhé 17 kilometrů o sekundu před americkým týmem EF Education-EasyPost. Třetí místo obsadili se ztrátou tří sekund jezdci Ineosu Grenadiers včetně Plappa, kterému před druhou etapou patřilo průběžné třetí místo.

Dráhový cyklista Bábek po konci kariéry: Kdybych se bál pádu, mohl jsem závod rovnou vzdát

Číst článek

V čele celkové klasifikace má Plapp stejný čas jako Černého týmový kolega Belgičan Remco Evenepoel.

„Poprvé v kariéře mám dres vedoucího jezdce a je to moc fajn. Bude to ještě dlouhé, ale budu se snažit ho udržet, co nejdéle to půjde,“ uvedl dvaadvacetiletý Australan.

Soudal-Quick-Step ovládl i druhou etapu závodu WorldTour poté, co v pondělí vyhrál ve spurtu Tim Merlier. Belgický jezdec dnes neudržel v závěru tempo svých kolegů a nabral ztrátu, kvůli níž klesl v průběžném pořadí z prvního na deváté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme