Musíme zlepšit obranu, být tvrdé, říká házenkářka Satrapová. Češky mají stále šanci na postup

České házenkářky neprolomily sérii porážek s Norskem, i po prohře 17:31 ale zůstávají ve hře o postup ze základní skupiny mistrovství Evropy.

Brest Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankářka Lucie Satrapová

Brankářka Lucie Satrapová | Zdroj: Reuters

„Jsem velice smutná. Věřila jsem nám, myslely jsme, že bychom mohly Norky potrápit, možná i vyhrát, protože to byl desátý zápas,“ litovala pro Radiožurnál brankářka české házenkářské reprezentace Lucie Satrapová.

České házenkářky při druhém zápasu podlehly vysoko Norsku, o naději na postup nepřišly

Číst článek

Proti obhájkyním titulu se prý dá vyhrát „jeden z deseti zápasů“, jenže ani v Brestu to házenkářkám nevyšlo a prohrály vysoko 17:31.

Češky se snažily, ale brzdilo je příliš chyb. Celkově jsou zatím v Brestu výkony národního týmu nevýrazné – třeba v obraně.

„Nevedou se nám první poločasy. Než si řekneme, jak budeme bránit a že se budeme vracet, nasází nám góly a z toho už se těžko zvedá,“ všímá si gólmanka. V poločase totiž Češky s Norkami prohrávaly 10:20.

Problém ale musí v české reprezentaci rychle vyřešit, aby ještě házenkářky mohly myslet na postup ze skupiny a vylepšení 10. místa z minulého evropského šampionátu. Už ve středu večer Češky nastoupí proti Německu.

„Jaká zbraň? Musíme zlepšit obranu, být tvrdé. Němky musí pocítit, že se nevzdáme jen tak lehce,“ slibuje gólmanka Lucie Satrapová za celý tým českých házenkářek.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme