Přestup roku v MotoGP. Šestinásobný mistr světa Márquez odejde po sezoně z Hondy do stáje Gresini

Šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez bude od příští sezony mistrovství světa silničních motocyklů závodit za stáj Gresini na stroji Ducati. V novém týmu, který jeho příchod potvrdil na sociálních sítích, se španělský jezdec sejde se svým bratrem Álexem. Márquez už dříve oznámil, že po letošním ročníku skončí po jedenácti letech u Hondy.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marc Márquez slaví třetí místo na letošní Velké ceně Japonska

Marc Márquez slaví třetí místo na letošní Velké ceně Japonska | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

„Z téhle nové výzvy jsem nadšený. Nebylo to snadné rozhodnutí, protože je to velká změna ve všech směrech,“ uvedl Márquez v prohlášení. „Ale někdy je důležité vystoupit z komfortní zóny a popasovat se s tím, abyste mohli dále růst.“

Salač v Le Mans dojel druhý a vyrovnal si kariérní maximum v Moto2. Nestačil pouze na Itala Arbolina

Číst článek

Zdravotní trable

Třicetiletý Španěl se už třetím rokem potýká se zdravotními problémy. Navíc Honda v současnosti zaostává za konkurencí. Loni získal titul Ital Francesco Bagnaia z továrního týmu Ducati. Márquez bude startovat se strojem této italské značky za soukromou stáj, jejíž barvy hájí v Moto2 Filip Salač. Po sezoně z ní ale český jezdec odejde.

„Co se týče změny motorky, vím, že budu muset přizpůsobit svůj styl jízdy a nebude to snadné. Ale jsem si jistý, že tým Gresini mi hodně pomůže,“ uvedl Márquez, který v MS triumfoval naposledy v roce 2019. Momentálně je v šampionátu po řadě absencí na průběžné 15. pozici. Jeho nejlepším letošním výsledkem je třetí místo z nedávné Velké ceny Japonska, která byla zkrácena kvůli dešti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme