Je mu přes 50 a už sedmnáctkrát měl operovaný kotník. Petr Karlíček ale i nadále skateboarduje

Petr Karlíček si nedá pokoj. Už sedmnáctkrát mu operovali poraněný kotník, z milovaného skateboardu ale nehodlá slézt ani ve svých jedenapadesáti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro Petra Karlíčka z Plzně je právě tenhle adrenalin něco jako pro obyčejného člověka voda a vzduch - prostě nutnost

Pro Petra Karlíčka z Plzně je právě tenhle adrenalin něco jako pro obyčejného člověka voda a vzduch - prostě nutnost | Foto: Jan Markup | Zdroj: Český rozhlas

I po padesátce dovádět na skateboardu? Pro Petra Karlíčka z Plzně je právě tenhle adrenalin něco jako pro obyčejného člověka voda a vzduch, zkrátka nutnost. Kdysi závodil s nejlepšími jezdci na světě, u nás vyhrál mnoho závodů a několik let patřil k absolutní české špičce. Pak začal skateboardové parky stavět, a když je zrovna nestaví, trénuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Karlíček si nedá pokoj. Už 17krát mu operovali poraněný kotník, z milovaného skateboardu ale nehodlá slézt ani ve svých 51letech

Několik svých oblíbených triků na skateboardovém parku v Doudlevcích předvedl i v reportáži Českého rozhlasu Plzeň: „Začnu klasickým ježděním, jenom to projedu, to znamená dostat se ke copingu nahoru, a pak fifty-fifty. Pak zkusím dva oblíbené triky: miller flip a handplant,“ popsal Karlíček.

Se skateboardem začal asi v páté třídě. „Pořádně jsem začal ve 14 letech v Českém údolí a v 17 jsem začal pomalu opouštět slalomy, postavilo se účko a začala éra, kdy jsem začal jezdit vertikály a rádiusy,“ doplnil Petr Karlíček.

Adrenalinovou vášeň neopouští skateboardista ani přes četná zranění. „Alespoň dvakrát do roka je to zápěstí nebo kotník. Mám za sebou tři operace kolena a 17 operací kotníku,“ přiznal.

„Je to adrenalin, který neumím opustit. Je to stejné jako u starých surfařů, jsou to sedmdesátiletí dědci a jezdí obrovské vlny,“ přirovnal Karlíček. Se svým milovaným sportem jen tak skončit nehodlá. „Znám lidi, kterým je přes 60 a skejtujou, třeba Duane Peters, to je dědek, sotva chodí, ale když na to vleze, tak je to něco neuvěřitelného,“ uzavřel.

Jan Markup, Michaela Svobodová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme