Z pneuservisu na mistrovství světa. Nepostoupili jsme o pár centimetrů, smál se 47letý reprezentant

Hodně času tráví 47letý Petr Bubanec na dvou místech. U vody a v pneuservisu. Na tom druhém pracuje, k vodě se vrátil na nejvyšší úroveň po čtvrtstoletí. Závodil totiž s Danem Drahokoupilem na mistrovství světa rychlostních kanoistů v Račicích. Finále na dvoustovce uteklo českým kanoistům o setiny a centimetry. Pro muže narozeného v roce 1970 to ale zas tak velké zklamání není.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Bubanec (vpravo) a Dan Drahokoupil

Petr Bubanec (vpravo) a Dan Drahokoupil | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Je to asi tolik, o co jsme vyhráli na mistrovství republiky. Tak deset patnáct centimetrů, spíš míň. Je tu bezvadná atmosféra, přijeli dragoni z Nymburka a širokého okolí, to nás strašně hnalo. Já už tolik tréninku nevydržím, takže ta setinka je ve mně. Bohužel,“ litoval pro Radiožurnál Petr Bubanec poté, co s Danem Drahokoupilem na MS nepostoupil do finále o jedinou setinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Bubanec byl ve 47 letech nejstarším českým reprezentantem na MS v Račicích

Jak zpětně hodnotíte rozhodnutí zúčastnit se po letech MS?

Bubanec: Hodně jsem přemýšlel nad tím, jestli nastoupit, nebo dát šanci mladším závodníkům. Ale jsem strašně rád, že jsem si to vyzkoušel, protože na deblu a sprinterské trati jsem nikdy nezávodil. Já jsem jel 500 metrů a kilometrů v kategorii C4. Na deblu jsem nikdy nejel a jsem rád, že se mi to na stará kolena splnilo.

Věkový rozdíl mezi vámi je přes 20 let. Dane, jak moc vás cepuje?

Drahokoupil: Dost. Ne, dělám si srandu. S Petrem je výborná spolupráce. Dodalo mi to chuť, už kanoistika nebyla na úrovni, co jsem tomu chtěl dávat. On mi dodal nový náboj, něco mě naučil a asi naučí, protože je to fakt borec. Cením si, že mě vzal do debla, děkuju mu za to a škoda té jízdy. Ale užili jsme si to.

Máte tu svůj fanklub s vtipným transparentem.

Petra Bubance s Danem Drahokoupilem doprovodil na MS hlučný fanklub s transparentem | Foto: František Kuna

PB: Je to naše oslavná dragonská písnička. Tohle je upravená verze a ten člověk, který tam je jmenován, musí vypít pivo na ex. Takže jsem rád, že ho po rozjížďce nepřinesli. Ale možná už teď, když je po všem, se tu něco semele.

A kam se bude vyvíjet vaše kariéra dál?

PB: Vzhledem k mému chatrnému tělu, na každý závod mě fyzioterapeutka dává dohromady, absolutně nemůžu odhadnout. Určitě budu pádlovat na dračích lodích. Pádlování miluju, vyrostl jsem tam. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Paralelně s kariérou v pneuservisu?

PB:  Samozřejmě. To je perfektní doplněk.

František Kuna, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme