Ruská kráska je stále v centru pozornosti

Víte, kdo je po čtyřech dnech prvního grandslamového turnaje tenisové sezóny jeho nejfotografovanější osobou? Pro jen trochu věci znalého tenisového příznivce je odpověď na takovou otázku jasná ? přece Anna Kurnikovová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

A. Kurnikovová

A. Kurnikovová

Dvacetiletá kráska z Moskvy žijící v Miami na Floridě už sice na Australian Open ve dvouhře nic nedokáže, hned v prvním kole prohrála s Belgičankou Justine Heninovou, ale kurt v aréně Roda Lavera byl při tomto střetnutí obsypán fotografy a spouště jejich aparátů se div nezavařily. Však také loňská wimbledonská finalistka Heninová po utkání prohlásila. "Hrála jsem proti skutečné osobnosti. S ní se hraje vždycky špatně, protože se musíte snažit soustředit pouze na hru," měla Heninová na mysli projevy mužské části publika, které samozřejmě patřily Kurnikovové.

Blonďatá Anna se všemi silami snaží připoutat pozornost ne ke svému vzhledu, ale ke svému tenisovému umění. Ono to jde ovšem ztuha, když vedena svou matkou Alou se stále nemůže pochlubit ziskem turnajového titulu z okruhu WTA a na některém z grandslamů byla nejdále ve wimbledonském semifinále ? od té doby navíc už uběhlo skoro pět let. Situaci ji neusnadňuje ani fakt, že se snad každý měsíc směje z titulních stran proslulých časopisů a v novinách se o ní s železnou pravidelností objevují články rozebírající její milostný život a fiktivní svatby s různými ruskými hokejisty. O netenisových věcech se proto po zápasech bavit nechce. "Mě tohle nezajímá, to je věc těch, kteří to chtějí psát, a těch, kteří o tom chtějí číst."

Prakticky celý loňský rok ztratila Anna Kurnikovová kvůli únavové zlomenině levého chodidla, propadla se do sedmé desítky světového žebříčku a teď se drápe zpět na minulé pozice. Nejvýše byla na světovém žebříčku osmá. "Já už se nemusím učit udeřit do míčku. Pro mě je teď důležité soustředit se na taktické myšlení a uklidnění se při zápasech," zná recept pro cestu zpět Kurnikovová. Když se jí na letošním Australian Open nedařilo ve dvouhře, posiluje si sebevědomí alespoň ve čtyřhře. Spolu s Martinou Hingisovou dnes Anna Kurnikovová lehce zvládla její první kolo. A nespočet spouští fotoaparátů opět cvakal jako o závod.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme