Tenistka Strýcová oznámila konec kariéry, poslední zápas plánuje odehrát po narození syna

Česká tenistka Barbora Strýcová oznámila konec své bohaté kariéry. Pětatřicetiletá deblistka na konci března prozradila, že je těhotná, a na úterní tiskové konferenci doplnila, že očekává syna. Zkušená česká reprezentantka byla u pěti fedcupových titulů, ve čtyřhře triumfovala na Wimbledonu a na olympijských hrách v Riu získala s Lucií Šafářovou bronzovou medaili.

Praha (Aktualizováno: 12:32 4. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Sama pro sebe si chci zahrát ještě jeden zápas s diváky. Loučím se s kariérou a nepředpokládám, že se vrátím na okruh, ale chtěla bych mít rozlučku s fanoušky,“ řekla Strýcová novinářům v sídle Českého olympijského výboru.

Největší úspěchy Barbory Strýcové

vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře a 31 ve čtyřhře včetně Wimbledonu 2019; semifinalistka Wimbledonu 2019 ve dvouhře; bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro ve čtyřhře; 5x vítězka Fed Cupu (2011, 2014, 2015, 2016, 2018; ve finále hrála 2015, 2016 a 2018)

Poslední zápas odehraje až po narození syna. „Vysněný by byl Wimbledon, ale když to nevyjde, tak udělám něco tady v Česku,“ přála by si Strýcová.

Úspěšná kariéra

Strýcová vybojovala na okruhu WTA dva tituly ve dvouhře a 31 vavřínů ve čtyřhře.

Životní úspěch prožila ve Wimbledonu v roce 2019, kdy si zahrála semifinále dvouhry, s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej vyhrály čtyřhru a poté byla deblovou světovou jedničkou. Během kariéry získala i bronzovou medaili z olympijských her v Riu, kterou vybojovala s Lucií Šafářovou ve čtyřhře.

Pětatčicetiletá rodačka z Plzně se na kurtech ukázala naposledy letos v březnu na Australian Open, kde skončila v 1. kole dvouhry a 2. kole čtyřhry.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme