Finále Fed Cupu bude bez jedniček obou týmů, Kvitová má teplotu, Collinsovou nenominovala kapitánka

V pátek se na Staroměstské radnici v Praze konalo oficiální losování finále Fed Cupu. Zúčastnily se ho oba týmy, ten český pod vedením kapitána Petra Pály a Američanky se svojí kapitánkou Kathy Rinaldiovou-Stunkelovou. Oba týmy budou hrát bez svých jedniček. Pro nedělní program ale mají možnost nominace změnit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým před finále s USA.

Český fedcupový tým před finále s USA. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Přítomni byli také prezident Mezinárodní tenisové federace David Haggerty, ředitel BNP Paribas Florian Korallus a vrchní rozhodčí Jane Harveyová. Nechyběl ani prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka a Katrina Adamsová za Americkou tenisovou asociaci. Spolu s nimi se losu zúčastnil také zastupitel hlavního města Prahy Jan Volf.

Tenistka Strýcová skončí s Fed Cupem, rozloučí se finálovým zápasem proti Američankám

Číst článek

Po krátkých vyjádřeních došlo na losování. Ani jeden z kapitánů nenasadil do dvouhry svou hráčku číslo jedna. U Petry Kvitové je na vině teplota, kterou měla ještě ve čtvrtek po tréninku, a tak se s kapitánem Pálou a doktory rozhodli, že ji do sobotního programu nenasadí.

Kapitánka týmu USA Rinaldiová-Stunkelová osvětlila, že místo Daniell Collinsové nominovala do sobotního programu Alison Riskeovou, která je sice níže postavená v žebříčku WTA, ale oproti Collinsové má více zkušeností s Fed Cupem.

Petra Kvitová se vyjádřila, že ji mrzí, že nemůže nastoupit, ale na sobotní utkání se ještě necítila. O jejím případném nasazení do nedělních zápasů se rozhodne v sobotu po skončení dvouher, což potvrdil také Petr Pála. Zároveň ale také Kvitová ujistila, že bude během hracích dnů na lavičce, odkud bude spoluhráčky podporovat.

Losování se ujal Jan Volf, který vytáhl jako první z trofeje pro vítězný tým Fed Cupu jméno Barbory Strýcové. Rozhodl tak o tom, že se v prvním finálovém zápase od 14.00 utkají právě Barbora Strýcová se Sofií Keninovou. A po nich poměří síly Kateřina Siniaková s Alison Riskeovou.

Teploty ustoupily, rýma ne. Kvitová před finále Fed Cupu poprvé trénovala, o startu rozhodne v pátek

Číst článek

Kapitán českého týmu očekává hezký tenis se spoustou dlouhých výměn a zdůraznil, že hrací dny mohou být doopravdy dlouhé. Zároveň mu páteční kvalitní trénink mezi Strýcovou a Siniakovou dodal optimismus.

Nedělní dvouhry začnou v pravé poledne a představí se v nich nejprve Kateřina Siniaková proti Sofii Keninové a následně Barbora Strýcová s Alison Riskeovou. Závěrečnou čtyřhru pak odehrají Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou proti Danielle Collinsové a Nicole Melicharové, která má české kořeny.

Pro Kateřinu Siniakovou se bude jednat o první představení ve Fed Cupu. Česká tenistka se na něj ale těší. Do sobotního zápasu proti Alison Riskeové půjde navíc podpořena statistikou. Ze tří vzájemných utkání totiž dvě vyhrála. Na druhou stranu ale to jediné prohrané bylo zároveň i poslední, kdy se tyto dvě tenistky střetly.

Jak dvakrát zdůraznila Jane Harveyová, kapitáni obou týmů mají právo změnit nasazení hráček na nedělní dvouhry, a to vždy hodinu před zápasem. Stejně tak můžou učinit také v případě čtyřhry, a to nejpozději 15 minut po skončení čtvrté dvouhry.

Kromě losu se na Staroměstské radnici předávala také cena Srdce Fed Cupu, kterou získala Petra Kvitová. Oceněná hráčka získává vždy 10 000 dolarů. Osmadvacetiletá Češka celou tuto částku věnovala Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, kde ji lékaři v prosinci roku 2016 operovali po té, co byla napadena ve svém bytě.

Na závěr následovalo již jen focení účastníků finálového turnaje a tisková konference obou týmů.

Finálový souboj se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. Všechny zápasy bude možné sledovat v textových online přenosech na serveru iROZHLAS.cz.

🇨🇿 @Barbora Strycova and 🇺🇸 @SonyaKenin will open the 2018 #FedCupFinal!

🇨🇿🆚🇺🇸

13:30 – 09. 11. 2018

27 55

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme