Hingisová po Turnaji mistryň ukončí svou kariéru. 'Nemohla jsem si přát lepší závěr,' řekla

Dohromady vyhrála pětadvacet grandslamových titulů v singlu, deblu a mixu. Další už ale přidávat nebude. Švýcarská tenistka Martina Hingisová oznámila, že po Turnaji mistryň v Singapuru uzavře svou kariéru a skončí tak na vrcholu jako světová jednička v ženské čtyřhře.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Hingisová

Martina Hingisová | Foto: David Kubíček

Maximálně už jenom dvakrát ohlásí moderátor před soutěžním zápasem příchod Martiny Hingisové na dvorec, určitě to bude v sobotu a v případě vítězného semifinále i v neděli. Právě to je také ideální plán rodačky z Československa, která by se ráda rozloučila titulem z Turnaje mistryň. Těch grandslamových má pětadvacet, čtyři získala s českými spoluhráčkami. Ten úplně první v deblu s Helenou Sukovou, další tři pak s Janou Novotnou. Ráda na to vždycky vzpomínala stejně jako na svá dívčí léta v prostějovském klubu.

16 výher ze 17 zápasů. Andrea Hlaváčková má se svou deblovou spoluhráčkou skvělou bilanci

Číst článek

„To byly nádherné začátky. Vždycky říkám, že jsem se v Česku naučila hrát tenis. Takové momenty se vrací, jako když jsme drželi ten pohár,“ vzpomínala před časem Martina Hingisová, která už další poháry sbírat nebude. Po Turnaji mistryň prý skončí definitivně na rozdíl od dvou předchozích případů, kdy to jednou bylo ovlivněné zdravotními problémy, podruhé zas dopingovou kauzou.

„Myslím, že teď je to definitivní. Když se podívám zpátky, tak můžu být pyšná na svou kariéru. Myslím, že po takové sezoně je na to ten perfektní čas. Chcete přece odejít na vrcholu, a ne když padáte dolů. Nemohla jsem si přát lepší závěr, jako je tento,“ řekla Martina Hingisová po čtvrtfinále Turnaje mistryň, ve kterém byla na poražené straně ještě o pět let starší Květa Peschkeová.

„My jsme hrály hodně, hodně zápasů. Bohužel ve dvouhře jsem ji nikdy neporazila, ale ve čtyřhře párkrát jo. Ano, budu na ni vzpomínat, přeju ji zase všechno nejlepší do dalšího korku v životě,“ řekla Květa Peschkeová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme