Tenistka Plíšková v Římě válí dál, v semifinále si poradila s Martičovou a zahraje si o titul

Tenistka Karolína Plíšková porazila v semifinále turnaje v Římě chorvatskou soupeřku Petru Martičovou po setech 6:1, 3:6, 6:2 a zahraje si o titul. Česká hráčka se na turnaji představí ve finále potřetí v řadě a postaví se proti Ize Šwiatekové z Polska, která vyřadila Američanku Cori Gauffovou.

Řím (Aktualizováno: 17:40 15. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková získala první set za 28 minut, ale na postup se nakonec ještě nadřela. Martičová se zvedla, vyrovnala a v rozhodující sadě dokázala smazat ztrátu 0:2. Poté už jí devátá hráčka světa nedovolila ani bod.

‚Asi nejhorší úder v životě.‘ Plíšková vybojovala v Římě další semifinále, pomohlo jí i kuriózní ‚prasátko‘

Číst článek

„Nechci usnout na vavřínech, protože zítra mě čeká ještě jeden zápas. Ať už to dopadne jakkoliv, nechci na sebe dávat žádný tlak, to finále mám vydřené. Tři finále po sobě, to se mi asi ještě na žádném turnaji nestalo. Možná vlastně ještě v Brisbane,“ řekla Plíšková po vítězném semifinále pro Radiožurnál.

„Na chvíli mi došla trpělivost ve druhém setu, ale pak jsem se nějak vrátila. Naopak po tom včerejším zápase, tak mi přišlo, že mám na vše dost času,“ zhodnotila zápas devětadvacetiletá česká tenistka.

V Římě se tak Plíšková představí potřetí za sebou ve finále. V roce 2019 zvítězila, loni ve svém dosud posledním finále neuspěla. O sedmnáctý turnajový titul v kariéře si v neděli zahraje proti Ize Šwiatekové z Polska.

Šwiateková v sobotu hrála už druhý zápas, protože páteční program narušil déšť a ke čtvrtfinále s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny nastoupila až v sobotu dopoledne. S dvojnásobnou šampionkou si poradila 6:2 a 7:5.

První deblové finále v kariéře na okruhu WTA si zahraje Markéta Vondroušová. S Francouzkou Kristinou Mladenovicovou porazily v semifinále rumunsko-italskou dvojici Irina-Camelia Beguová, Sara Erraniová 6:2, 6:3.

mim, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme