Karolína Plíšková zná soupeřku pro semifinále Turnaje mistryň, utká se s Wozniackou

Česká tenistka Karolína Plíšková se v sobotním semifinále Turnaje mistryň utká s Dánkou Caroline Wozniackou. Rozhodla o tom výhra Ukrajinky Eliny Svitolinové 6:3 a 6:4 nad světovou jedničkou Simonou Halepovou, pro kterou soutěž končí.

Singapur (Aktualizováno: 15:28 27. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková po výhře nad Venus Williamsovou v první utkání na letošním Turnaji mistryň

Karolína Plíšková po výhře nad Venus Williamsovou v první utkání na letošním Turnaji mistryň | Zdroj: Reuters

Výsledek úvodní dnešní dvouhry vyřadil ze hry o postup Svitolinovou. Halepové stačila k postupu jakákoliv výhra, ale Ukrajince podruhé za sebou podlehla.

O osudu prvního setu rozhodl brejk Svitolinové hned ve druhém gamu. Ukrajinka měnila rytmus hry a držela ve výměnách krok, naopak Rumunka častěji chybovala. V úvodu druhé sady světová jednička vedla 2:0 a zdálo se, že by mohla nakročit k obratu. Také Svitolinová se ale zlepšila, záhy srovnala krok a díky dalšímu brejku v sedmé hře nakonec vyhrála 6:4.

Ukrajinka tím rozhodla o složení semifinálových dvojic. Vedle duelu Plíškové s Wozniackou se o finále utkají Garciaová a Američanka Venus Williamsová.

Světová trojka Plíšková je nejvýše postavenou hráčkou, která na Turnaji mistryň zůstala. V případě celkového vítězství se vrátí po sedmi týdnech do čela žebříčku a zakončí rok jako jednička.

S Wozniackou má negativní bilanci 3:5, ale poslední vzájemný zápas v srpnu na betonu v Cincinnati vyhrála.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme