Kvitová nezvítězila ani ve finále druhé berlínské exhibice. Ve třísetové bitvě nestačila na Sevastovovu

Tenistka Petra Kvitová ani druhé finále na exhibicích v Berlíně nevyhrála. Na tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof třicetiletá Češka podlehla Lotyšce Anastasiji Sevastovové po bitvě 6:3, 3:6 a 5:10.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Světová dvanáctka Kvitová odehrála v neděli druhé berlínské finále během tří dnů. V pátek nestačila rovněž v super tie-breaku na Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Také druhý souboj o první mezinárodní „koronavirovou“ trofej přitom začala lépe, ale vedení 1:0 na sety neudržela.

Kvitová exhibici v Berlíně neovládla, s Ukrajinkou Svitolinovou padla ve třech setech

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka ztratila druhou sadu poté, co v osmém gamu neudržela servis. Jediný brejkbol v setu Lotyška využila. V tie-breaku už Kvitová neustále dotahovala a stačila již jen odvrátit dva mečboly.

„Petra je skvělá tenistka. Hrála hodně rychle. Čekala jsem na šanci a ta ve druhém setu přišla. V něm jsem také výrazně lépe podávala. Bylo to jen o pár bodech,“ řekla Sevastovová v televizním rozhovoru.

Kvitová na konci května ovládla podnik O pohár prezidenta ČTS v pražské Stromovce, pak ji sužovaly problémy s předloktím. Úvodní turnaj v Berlíně začala na oblíbené trávě, pak tenistky vyhnal déšť do Tempelhofu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme