Třemi zápasy pokračovala fotbalová Gambrinus liga

Tři zápasy mohli diváci shlédnout na hřištích týmů fotbalové Gambrinus ligy. Viktoria Plzeň remizovala s pražskou Slavií 1:1, Zlín porazil Žižkov 1:0 a Baník uhrál s Brnem bezbrankovou remízu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník Ostrava - 1. FC Brno

Baník Ostrava - 1. FC Brno | Zdroj: ČTK

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1

V nastaveném čase přišli fotbalisté Slavie o vítězství na hřišti Viktorie Plzeň, s které dnes remizovali ve 3. kole první ligy 1:1. Pražané hráli od 41. minuty přesilovku po vyloučení Petržely a do vedení je dostal v 76. minutě Necid. Ve druhé minutě nastavení se však krásně trefil střídající Vaculík a vyrovnal. Plzeňští začali proti hostům, kteří stále postrádali zraněné Šmicra a Dřížďala, sebevědomě a nebrali zřetel na to, že přijel úřadující mistr. Ve čtvrté minutě poslal Smola centr do vápna a Rezek hlavou namířil nad. Krátce poté se odražená střela domácího tvůrce hry Horvátha dostala k Tatanašvilimu, jehož pokus z úhlu Vaniak vyrazil na roh. Až po čtvrthodině hry Šenkeřík vyslal na druhé straně přesnou přihrávkou mezi domácími obránci do šance Necida, ten šel sám na Poštulku, ale místo kličky napálil míč do brankáře. Slavia postupně hru vyrovnala a její akce byly stále nebezpečnější. Čtyři nadějné střely ale domácí obránci stačili zblokovat, další pokus Necid po hezkém uvolnění šel nad břevno. Stejně skončila střela Latky po centru Belaida.

Čtyři minuty před koncem přišel zkrat do té doby velmi dobře hrajícího Petržely. Po souboji s Belaidem na záložníka Slavie úmyslně šlápl a rozhodčí mu po upozornění pomezního sudího ukázal červenou kartu. Slavia dlouhou dobu nedokázala početní převahu využít.

Až třináct minut před koncem našel centr Toleského nejlepšího střelce nedávného ME hráčů do 19 let Necida. Jeho hlavičku stačil ještě v pádu Poštulka vyrazit, ale jen na nohu slávistického útočníka, který napodruhé skóroval.

V nastaveném čase se ale nádherně z dálky trefil Vaculík a zajistil domácím bod. Slavia prodloužila svoji neporazitelnost v Plzni na šest let, ale výsledek je pro ni ztrátou.

Výsledek:
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Vaculík - 76. Necid. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Mencl. ŽK: Horváth - Necid, Suchý, Tavares, Toleski. ČK: 41. Petržela (Plzeň). Diváci: 7425.
Sestavy:
Plzeň: Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola (85. Vaculík) - Petržela, Trapp, Horváth, Lecjaks (85. Jiráček) - Rezek, Tatanašvili (65. Varadi). Trenér: Šilhavý.
Slavia: Vaniak - Suchý (57. Ivana), Latka, Brabec, Hubáček - Krajčík, Tavares, Belaid (63. M. Jarolím), Švento - Necid, Šenkeřík (67. Toleski). Trenér: K. Jarolím.

FC Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov 1:0

Oba týmy dlouho předváděly nezáživný fotbal bez jakéhokoliv vzruchu a nápadu. Hrálo se ve středu hřiště, akcím chyběla přesnost i šance. Domácí po dvou prohrách vsadili na jistou defenzivu a opatrnost.

Vydařená střela útočníka Karla Kroupy těsně před přestávkou zajistila fotbalistům Tescomy Zlín těsné vítězství nad Viktorií Žižkov 1:0. První branka v sezoně zajistila domácímu týmu i první body v soutěži. Žižkovu, který v minulém kole jasně zdolal Teplice, dnes k lepšímu výsledku chyběla větší agresivita a také kombinační přesnost.

Výsledek:
FC Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 44. Kroupa. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Drastík. ŽK: Kroča, Čelustka - Xavier. Diváci: 3800.
Sestavy:
Zlín: Baránek - Čelustka, Kroča, Zbožínek, Penner - Musil (46. Kraus), Kóňa (46. Žůrek), Zúbek, Vyskočil - Kroupa, Šmahaj (60. Malár). Trenér: Mazura.
Žižkov: A. Hruška - Šťastný, Labant (90. Pilař), Gabriel, Xavier - Novotný (61. Hušbauer), Vozábal, Procházka, Koukal - Švancara, Kalod (70. Naumov). Trenér: Griga.

Baník Ostrava - 1. FC Brno 0:0

Fotbalisté Brna přišli v třetím kole o první body v sezoně, ale po bezbrankové remíze na horké ostravské půdě udrželi neporazitelnost. Baník do zápasu nasadil navrátilce Tomáše Galáska, ale ani on dnes k výhře domácím nepomohl. Dvakrát v utkání zaduněla tyč: jednou po pokusu domácího Marka a později po hlavičce brněnského Besty.

Výsledek:
Baník Ostrava - 1. FC Brno 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Večeřa, Dobrovalský. ŽK: Mičola - Střeštík, Došek, Mareček, Čoupek, Polách, Bureš. Diváci: 9235.
Sestavy:
Ostrava: Vašek - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Galásek - Mičola (66. Rajtoral), Lukeš (66. Střihavka), Otepka, Lička - Svěrkoš. Trenér: Večeřa.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Mareček - Besta, Polách (90. Polák), Kalivoda (46. Večeřa), Střeštík (72. Okleštěk) - Došek. Trenér: Uličný.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme