Biatlonisté jsou se dvěma medailemi ze šampionátu spokojení. ‚Máme ale co zlepšovat,‘ říká Davidová

Dvanáct závodů absolvovala česká biatlonová reprezentace na mistrovství světa v italské Anterselvě a hned z prvních dvou si odnesla medaile. Nejdřív získala bronz smíšená štafeta, o den později vybojovala třetí místo i Lucie Charvátová ve sprintu. „Pokud český tým přiveze ze šampionátu medaili, tak nemůžeme říct, že je neúspěšný,“ říká sportovní ředitel Českého svazu biatlonu Ondřej Rybář.

Anterselva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká smíšená štafeta. Zleva: Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec, Michal Krčmář.

Česká smíšená štafeta. Zleva: Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec, Michal Krčmář. | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Je to úžasné. Naprosto nádherný pocit. A momenty, které momentálně zažívám, bych chtěla, aby trvaly věčně,“ říkala nadšená Lucie Charvátová, když vybojovala bronzovou medaili ze sprintu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonisté jsou se dvěma medailemi ze šampionátu spokojení. ‚Máme ale co zlepšovat,‘ říká Davidová

Věčně to ale netrvalo, už v dalších závodech přišlo drobné vystřízlivění. Ale až se fanoušků, trenérů nebo závodníků za pár měsíců zeptáte, co se jim jako první vybaví, když se řekne Anterselva, nejspíš uslyšíte něco o dvou bronzových senzacích z úvodu šampionátu, které už dopředu přebily pár pozdější nezdarů.

„Pokud český tým přiveze ze šampionátu medaili, tak nemůžeme říct, že je neúspěšný. Některé výsledky mohly být samozřejmě lepší, ale máme dvě medaile a ty daly tomu mistrovství punc, že nemůže být neúspěšné,“ říká sportovní ředitel Českého svazu biatlonu Ondřej Rybář.

Poslední závod biatlonového mistrovství světa ovládl Nor Bö. Nejlepším z Čechů byl jedenáctý Moravec

Číst článek

Zklamaný může být podle Rybáře jen ten, kdo se v prvních dvou dnech mistrovství namlsal medailovými zisky tak, že pak automaticky počítal s dalšími a dalšími. Ale jak připomíná Markéta Davidová, i tenhle tým má prostě určité limity.

„Myslím, že postupem času s tím budeme moct být spokojení. Máme ale co zlepšovat. Všude máme obrovské rezervy proti týmům, které jsou vpředu. Teď nás čeká Nové Město, tak se musíme dát trochu do kupy, ať se ukážeme v tom nejlepším světle,“ říká Davidová.

Ano, už příští týden čeká české biatlonisty domácí Světový pohár, kde budou chtít potvrdit, že dva medailové úspěchy v Itálii nebyly pouhou náhodou.

David Nyč, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme