Škoda, že nebylo víc tréninků, říká Koudelka před startem šampionátu. Doma nemají Češi kde skákat

V konkurenci běžců a sdruženářů jsou skokani na lyžích asi největší českou nadějí na mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu a Innsbrucku. I když se s nimi na medailová místa nepočítá, minimálně o jednoho skokana je zájem i u zahraničních novinářů.

Innsbruck/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na tréninku před mistrovství světa.

Roman Koudelka na tréninku před mistrovství světa. | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: ČTK/AP

Na otázku polského žurnalisty, jestli je momentálně lepší Kamil Stoch, nebo Japonec Rjoju Kobajaši, nejdřív Roman Koudelka odpověděl v žertu, pak se ale přeci jen nechal ochotně navést k tomu, aby jednoho z nich jmenoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Škoda, že nebylo víc tréninků, říká Koudelka před startem šampionátu. Doma nemají Češi kde skákat

„V tuhle chvíli bych určitě spíš favorizoval Kamila Stocha,“ řekl český skokan. Otázku, jestli by on sám mohl bojovat o stupně vítězů, už ale od Poláka nedostal. Koudelkovy ambice se nezměnily ani příjezdem od Innsbrucku. Vidí se s aktuální formou kolem 20. místa na mistrovství světa.

Na akci, kam se jezdí bojovat o medaile, ale přijela česká reprezentace vlastně tak trochu i potrénovat.

„Škoda, že nebylo víc tréninků. Mělo být šest oficiálních tréninků, nakonec se to zkrátilo na čtyři, ale i tak je to pro nás důležité, protože když nemáme kde trénovat, tak by nám to mělo pomoct,“ řekl Koudelka Radiožurnálu.

Úspěšná kvalifikace. Závodu na velkém můstku se zúčastní všichni čeští skokani

Číst článek

Česko má na šampionátu v klasickém lyžování samozřejmě i další zástupce - běžce na lyžích v Seefeldu a závodníky v severské kombinaci, která spojuje právě skok a běh. Z výše jmenovaného by skokanská parta kolem Koudelky mohla pomýšlet nejvýš vzhledem k dosavadním výsledkům v sezoně.

„Asi jsme těch pět, kteří dokážou ve Světovém poháru skočit. Když byly nějaké závody týmů, tak jsme vždycky všichni skočili na nějaké úrovni, že to dopadlo docela dobře na šesté nebo sedmé místo,“ říká o české partě skokanů její člen Viktor Polášek.

Do prvního ze dvou závodů světového šampionátu nastoupí v neděli po 14.30 ještě s krajany Romanem Koudelkou, Čestmírem Kožíškem a Tomášem Vančurou.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme