Liberec s Plzní nabídly U Nisy představení pro náročného diváka

Poslední dny jsou v českém fotbale plné zpráv o vyšetřování zmanipulovaných zápasů, na které si jejich aktéři zřejmě vsadili. Kdyby hráli jako fotbalisté Liberce a Plzně v předehrávce 8. kola Gambrinus ligy, nikdo by je z něčeho takového vinit nemohl. Hráči dvou týmů, které měly vzájemný duel coby generálku na své první zápasy ve skupinové fázi evropských pohárů, předvedly na severu Čech poutavou reklamu na fotbal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 8. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 13. září v Liberci. Radoslav Kováč (druhý zprava) z Liberce a Pavel Horváth (druhý zleva) a Daniel Kolář (vpravo) z Plzně.

Utkání 8. kola první fotbalové ligy Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 13. září v Liberci. Radoslav Kováč (druhý zprava) z Liberce a Pavel Horváth (druhý zleva) a Daniel Kolář (vpravo) z Plzně. | Zdroj: ČTK

Možná že i chlad a prudký déšť motivovaly hráče k neustálému pohybu, míč pěkně klouzal po trávníku z nohy na nohu, a pokud některého z brankářů snad trápily před zápasem životní chmury, tak během pestré hry plné šancí na ně zaručeně zapomněl.

„Spíš trenéři z toho asi nebudou mít dobrou hlavu, že to bylo takové nahoru dolů. Ke konci to bylo z naší strany zbytečné, Radek Kováč jim tam promlouval do duše, protože jsme to zbytečně hrnuli a neměli jsme nikoho vzadu. Ale pro mě dobré, člověk si aspoň zachytá,“ pochvaluje si na české poměry netradiční zápasový shon liberecký gólman Přemysl Kovář.

A jediný plzeňský fotbalista, který ho dokázal překonat, pociťuje po téhle ozdobě ligového podzimu podobnou radost ze hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec s Plzní předvedli na hřišti Slovanu reklamu na fotbal, zápas plný pohledných šancí

„Doufám, že se to lidem, kteří přišli, líbilo, i když to tak občas nevypadalo, trošku nadávali. Zápas byl plný šancí, nikdo moc nebránil, spíš jsme se snažili dotáhnout každý útok do střeleckého pokusu nebo zakončení. Tohle je myslím cesta, kterou by měli hráči chodit,“ nabádá kolegy ze zbylých 14 mužstev nejvyšší soutěže Daniel Kolář.

Ten se trefil už v 8. minutě a Liberci to trvalo 70 minut, ale nakonec se mu vyrovnat povedlo. Stoper Radoslav Kováč tím zároveň vstřelil svou první branku po návratu do české ligy.

„Tři roky nedal gól, my si z něj děláme srandu, pořád nám říká ty svoje statistiky, kolik toho má nahraného, ale čtyři sta milionů zápasů, a že dal padesát tisíc gólů – ale já mu vždycky říkám, ať si nechá statistiky doma, že tady gól ještě nedal ani na tréninku. Naštěstí mu to tam spadlo a my jsme za to rádi,“ hecuje i chválí svého kapitána brankář Kovář.

Teď se může do čtvrtka chystat na střelce německého Freiburgu, který je prvním libereckým soupeřem v Evropské lize.

Plzeňští hráči musejí zvolit expresnější variantu regenerace, jejich první odměna za úspěch v kvalifikaci Ligy mistrů se jmenuje Manchester City a na západě Čech se představí už v úterý.

Jan Kaliba, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme