Ve Francii končí státní monopol na hazard

Tři dny před začátkem světového šampionátu ve fotbale umožňuje Francie hrát hazardní hry on-line. Ve Francii tak po téměř pěti staletích končí státní monopol na provozování hazardních her.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poker

Poker | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ve francouzské sbírce zákonů dnes vychází norma, která umožňuje provozovat hazardní hry a on-line hry i soukromým subjektům. Děje se tak tři dny před začátkem fotbalového mistrovství světa.

Podle statistických údajů jsou peníze ze sázek a hazardních her slušným příjmem i pro stát. Francie uvádí, že v roce 2009 hrálo občas nebo pravidelně kolem 30 miliónů hráčů, kteří utratili téměř 22 miliard eur. Z nich šlo pět miliard do státní pokladny.

Očekává se, že možností hrát on-line využijí další tři milióny sázkařů a hráčů. Dneškem tak ve Francii končí monopol na hazardní hry zřízený dekretem krále Františka I. v polovině 16. století.

Jan Pokorný, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme