Natáčí se první česká fantasy pohádka. Princeznu zakletou v čase si zahraje Natalia Germani

Novou českou fantasy pohádku Princezna zakletá v čase uvidí diváci v březnu 2020. V hlavních rolích se objeví Natalia Germani, Eliška Křenková, Marek Lambora, Jan Révai a Martin Písařík. Režisér Petr Kubík představil film tento týden na tiskové konferenci. Pohádka obsahuje mnoho digitálních efektů a podle tvůrců jde o první fantasy pohádku české produkce.

FOTO Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohádka vypráví příběh o princezně Elleně, která uvízne v jednom stále se opakujícím dni. „Tento motiv je známý ze zahraničních produkcí. Nikdy jsme ho ale v český produkci neměli, a už vůbec ne v pohádce. Pro mě to tedy bylo lákavé přivést ho do pohádky,“ uvedl Kubík.

„Příběh musí být na prvním místě. Jedním krokem jdeme trochu ke starým českým pohádkám a druhým do fantasy,“ dodal.

Hodinářův učeň svede v nové pohádce boj s časem. V rolích bratrů sudiček se představí Neužil a Plesl

Číst článek

Roli princezny Elleny získala slovenská herečka Natalia Germani. „Jsem poprvé v roli princezny. Pro mě je zajímavé, že to není klasická pyšná princezna. Postavy jsou normální lidé, nejsou to karikatury. Stýkají se s normálním problémy, tedy až na ty fantasy prvky. A snaží se vše řešit lidskou cestou,“ řekla.

Princezna v pohádce bojuje se zlým prokletím. „Ne vždy, ale ve většině pohádek je princezna pouze okrasou prince. A tady je to naopak, není to klasická pohádka,“ uvedla Křenková. Ve filmu si zahraje princezninu nejlepší přítelkyni alchymistku. Roli prince získal Marek Lambora.

Scenárista a hudební skladatel Lukáš Daniel Pařík slibuje více fantasy prvků, více akce a dobrodružných scén, než bývá v klasických pohádkách.

Producentem filmu je Viktor Krištof, který se podílí také na natáčení filmu o Janu Žižkovi. Pohádka se natáčí na mnoha lokacích, například na zámku v Sobotíně nebo hradě Točníku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme