Mandrage vstoupí do roku 2018 s novou deskou. V rámci turné objedou celé Česko

Singlem a videoklipem Motýli avizuje skupina Mandrage vydání nového alba, které by se pod názvem Po půlnoci mělo objevit 19. ledna. Poté 2. února zahájí kapela v pražském Foru Karlín celorepublikové turné, během kterého na osmi velkých koncertech navštíví sedm měst. Turné zakončí 3. března koncert v Českých Budějovicích. Předskokanem bude mladý písničkář a busker Jakub Ondra.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapela Mandrage na koncertu

Kapela Mandrage na koncertu | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

„Koncertů bude na začátku roku méně, ale budou o to větší. Zvolili jsme místa, která nám umožní využít naší připravovanou scénu. Proto jsme zvolili prostory s dobrým technických zázemím,“ řekl kytarista Josef Bolan.

Příběhy 2017: Nabitý rok kapely Chinaski - nové album, vyprodaná hala i změna sestavy

Číst článek

Novou skladbu Motýli produkoval Armin Effenberger a střihu videoklipu se chopil bubeník Mandrage Matyáš Vorda, na režii spolupracoval s kameramanem Tomášem Kasalem. Nové album bude obsahovat celkem 12 písní, na kterých se hudebně i textově podíleli všichni členové Mandrage.

Oproti poslední desce Potmě jsou všechny kočky černý nabídnou po hudební stránce více kytarových a rockových prvků, čímž se částečně navrátí ke svým počátkům. „Kluci začali více psát než na minulých dvou deskách, proto je pestrá. Autorsky se zapojil téměř každý a všichni se podíleli na výsledné podobě písní,“ podotknul Bolan.

Deska měla původně vyjít na podzim letošního roku, ale kapela řadu věcí předělávala. „Nakonec se nám nepodařilo album dokončit ani za pět minut dvanáct, bude hotové spíš nějakou tu chvíli po dvanácté. Nicméně jsme toho názoru, že je lepší vydat skvělou desku po půlnoci než polotovar před polednem,“ vysvětlil Bolan symbolický název alba.

Mandrage na hudební scéně působí od roku 2001, kdy se sešli první členové zpěvák Vít Starý a bubeník Vorda. Plzeňská pětice na svých současných albech podle hudebních publicistů nabízí vyzrálejší kytarový pop než na svém debutu, který vyšel pod názvem Přišli jsme si pro vaše děti v roce 2007.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme