‚Vskutku masivní útok.‘ Hackeři před začátkem olympiády napadli weby České televize

Internetové stránky České televize čelily masivnímu hackerskému útoku a byly většinou nedostupné. Důvodem DDoS útoku, který zahlcuje servery, byl zřejmě páteční start zimních olympijských her v Pekingu. Česká televize před 13.00 weby zprovoznila.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 13:43 4. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká televize, ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Dnes startuje olympiáda. A to je pravděpodobně i důvod, proč naše weby čelí vskutku masivnímu DDoS útoku. Děláme, co můžeme, ale prosíme o shovívavost,“ uvedla dopoledne Česká televize na twitteru.

„Jestli jste chtěli do HbbTV ČT nebo zkusit některou z našich mobilních aplikací, dnes na to bohužel není dobrý den. Kromě výpadku webů ČT nefungují ani aplikace. Snažíme se vše zprovoznit do zahájení ZOH, ale zatím to nemůžeme garantovat. Díky za pochopení, držte nám palce!“

O mateřství upřímně, o sexu ze záchodků. Česká televize představila novou webseriálovou tvorbu

Číst článek

Kolem 11.00 se na domovskou stránku České televize nedařilo dostat. Chybu hlásily i stránky iVysílání a živého vysílání, naopak web ČT24 fungoval.

Nakonec se krátce před začátkem olympiády podařilo weby zprovoznit. „Nechceme to zakřiknout, ale fungujeme! Všechny naše weby i aplikace se nám podařilo znovu zprovoznit,“ uvedla Česká televize ve 12.48 na twitteru. Zahájení olympiády začínalo ve 13.00 našeho času.

Před kybernetickými útoky na cíle v Česku varoval v lednu Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost. Dával je do spojitosti se situací na Ukrajině.

V případě médií je podle úřadu vyšší pravděpodobnost právě DDoS útoků. Při útoku DDoS (distributed denial-of-service) se hackeři snaží zaplavit síť neobvykle vysokým objemem datového provozu s cílem ochromit ji, aby nezvládla rozsah požadovaných dat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme