V Paříži draží kresbu z komiksu Asterix v Hispánii. Její odhadovaná cena je přes 3,5 milionu korun

Původní kresba z komiksu Asterix v Hispánii jde ve středu do dražby v Paříži. Koncem šedesátých let ji vytvořil francouzský ilustrátor Albert Uderzo. Jeho nejdražší kresba, Asterix a cesta kolem Gálie, se vydražila za 35 milionů korun.

Od stálého zpravodaje Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asterix (vlevo), Obelix a pejsek Idefix (v pravo)

Asterix (vlevo), Obelix a pejsek Idefix (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Série komiksových kreseb vyhotovená čínským uměleckým inkoustem znázorňuje scénu, při které galští bojovníci Asterix, Obelix a jejich pes Idefix poznávají španělského chlapce Pepého. Římané ho zajali a odvezli do Gálie. Dvojice galských bojovníků se za Pepého postaví a s Římany se utká.

Největší rubín, který byl kdy v aukci, se v New Yorku vydražil za téměř 767 milionů korun

Číst článek

Podle galerie a aukční síně Daniela Maghena francouzský kreslíř dokázal svými obrazy podtrhnout a doplnit texty komiksového spoluautora Reného Goscinnyho. Uderzo sérii kreseb podepsal a věnoval ji francouzskému novináři Bernardu Delatttrovi k jeho narozeninám.

Vůbec nejdražší vydraženou Uderzovou kresbou byl přebal komiksu Asterix a cesta kolem Gálie. Obraz se před šesti lety prodal v přepočtu za skoro 35 milionů korun.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme