Daviscupové utkání mezi Českem a Nizozemskem rozehrají Štěpánek s Haasem

Čeští tenisté vstoupí v pátek do další sezony Davis Cupu. V Ostravě čeká vítěze posledních dvou ročníků v 1. kole Nizozemsko. Los rozhodl o tom, že se v úvodním duelu utkají od 15 hodin Radek Štěpánek s Robinem Haasem. Po nich pak nastoupí na kurt Tomáš Berdych a Igor Sijsling.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek se připravuje na daviscupové utkání s Nizozemskem

Tenista Radek Štěpánek se připravuje na daviscupové utkání s Nizozemskem | Zdroj: ČTK

Čeští tenisté zvládli v Davis Cupu devět vítězných zápasů za sebou. Dvakrát po sobě tak vybojovali "salátovou mísu", kterou teď ukážou i fanouškům v Ostravě.

„Určitě je super, že tu pohár zase je, je tu před našimi fanoušky. V Ostravě jsme nehráli skoro rok, takže to tu bude pro fanoušky se vším všudy. Za to jsme rádi, budeme jim chtít zase udělat radost hrou a získat tři body,“ říká k dějišti utkání Radek Štěpánek.

V prvním zápase čeká zkušeného českého hráče Robin Haase, se kterým se ještě ve své kariéře na okruhu ATP neutkal. Vzhledem k podobnému postavení obou tenistů na světovém žebříčku se dá čekat vyrovnané utkání. Štěpánek je aktuálně na 50. místě, Nizozemec je o čtyři pozice lepší.

Další duel by měl být naopak jasnou záležitostí. Tomáš Berdych patří už několik sezon do TOP 10 a na nedávném Australian Open postoupil do semifinále. Igor Sijsling figuruje na 62. místě žebříčku a ještě nezískal ani jeden turnajový titul.

Česko se utkalo v minulosti s Nizozemskem pětkrát a má jasně pozitivní bilanci - čtyřikrát vyhrálo a pouze jednou se radoval soupeř.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme