Trenér hokejové reprezentace Hadamczik tají, kdo bude chytat proti Švédsku

Středečním duelem proti Švédsku vstoupí hokejová reprezentace do olympijského turnaje. V Soči národní tým absolvoval druhý společný trénink po příletu zámořských hráčů. Po něm bylo jasné, že premiéru musí odložit obránce Radko Gudas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ondřej Pavelec (vlevo) zůstane při prvním utkání se Švédskem jen na tribuně

Brankář Ondřej Pavelec (vlevo) zůstane při prvním utkání se Švédskem jen na tribuně | Zdroj: ČTK

„Má teplotu kolem 39 stupňů. Jenom on je mimo hru,“ prozradil na úvod směrem ke startu olympijského turnaje reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Jasno už má naopak o tom, koho postaví mezi tyče. Konkrétní jméno však novinářům neprozradil. Jen uvedl, že pouze z tribuny bude sledovat zápas Ondřej Pavelec. Příležitost tak dostane buď Jakub Kovář nebo Alexandr Salák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér hokejové reprezentace Hadamczik tají, kdo bude chytat proti Švédsku

„Nechceme dávat informace Švédům o tom, kdo bude chytat, pak se dělá snadno příprava. Jaké góly dostal, jak na něj hrát nebo jak mu chodit do brankoviště,“ podotýká.

Kouč národního týmu se rozhodoval nejen podle aktuální formy. Mnohé mu totiž naznačil prosincový Channel One Cup, kde se právě oba Evropané představili ve výtečné formě. Ještě jedna důležitá věc při rozhodování sehrála důležitou roli.

„Trénovali jsem tady spolu, rozdíl v časovém pásmu u gólmana nehrozí. Brankáři tady odchytali velmi dobré zápasy,“ prozrazuje Hadamczik.

V dějišti olympijského turnaje zvládl reprezentační celek dva tréninky v kompletním složení. „Při včerejším tréninku se nám rozbilo plexisklo, led byl špatný. Dnes už to bylo lepší. Výkonnost hráčům ale poznáme až při samotném utkání.“

Rány českých hokejistů na prvním tréninku nevydrželo tvrzené sklo

Číst článek

Hned to první přitom bude důležité. Ze základní skupiny sice postoupí do další fáze turnaje všechny celky, ale půjde o lepší výchozí pozici. „Jestli chceme vyhrát skupinu, tak musíme Švédy porazit. Každý zápas bude na tomto turnaji důležitý,“ má jasno kouč národního týmu.

Těžšího soupeře, než úřadující světové šampiony, si ovšem Češi na úvod přát snad ani nemohli.

„Mají hodně zkušený tým. Gólman Lundquist je velmi dobrý, mají hodně důrazných obránců i obránců, kteří dokáží dát gól. V útoku zase mají třeba Zetterberga nebo Sedina. Když každý podá výkon nad své možnosti, tak můžeme vyhrát,“ nabízí recept na úspěch Hadamczik.

Také on sám věří, že se dá do utkání po zdravotní stránce do pořádku.„Nemám teplotu, ale cítím se unavený. Doufám, že do rána budu fit,“ dodal trenér české hokejové reprezentace.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme