Polka Kowalczyková se raduje ze zlata na klasické desítce

Polská běžkyně na lyžích Justyna Kowalczyková získala zlatou medaili na olympijských hrách v Soči v závodu na deset kilometrů klasickou technikou. Eva Vrabcová-Nývltová doběhla jedenadvacátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Justyna Kowalczyková se raduje z vítězství na 10 km klasicky

Justyna Kowalczyková se raduje z vítězství na 10 km klasicky | Zdroj: ČTK

Kowalczyková přitom startovala s velkým hendikepem, kterým je zlomenina na nártní kosti pátého prstu. Přesto dokázala o 18,4 sekundy porazit druhou Kallaovou ze Švédska. Ta už v Soči jednu stříbrnou medaili získala, když ve skiatlonu nestačila na Norku Björgenovou.

O jedno místo si oproti umístění ve skiatlonu polepšila další Norka Johaugová. Ta se tím pádem radovala z bronzové medaile. Za stříbrnou Kallaovou zaostala o deset vteřin.

Nejlepší českou závodnicí byla opět Eva Vrabcová-Nývltová, i když se jí tentokrát nedařilo jako v prvním závodu na olympijských hrách v Soči. To doběhla ve skiatlonu na nádherném jedenáctém místě, tentokrát se musela spokojit s jedenadvacátou pozicí.

Její reprezentační kolegyně Klára Moravcová skončila na osmačtyřicáté pozici.

Běh na lyžích:
Ženy - 10 km klasicky:
1. Kowalczyková (Pol.) 28:27,8 min., 2. Kallaová (Švéd.) -18,4, 3. Johaugová (Nor.) -28,3, 4. Saarinenová (Fin.) -30,3, 5. Björgenová (Nor.) -33,4, 6. Böhlerová (Něm.) -46,5, 7. Žukovová (Rus.) -57,7, 8. Niskanenová (Fin.) -58,9, 9. Wengová (Nor.) -1:10,4, 10. Lähteenmäkiová (Fin.) -1:18,2, ...21. Vrabcová-Nývltová -1:48,9, 48. Moravcová (obě ČR) -3:42,8.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme